Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/agrypnoi/photos/pcb.122589949452727/122626566115732/?type=3&theater at this time, please check again later.
agripnoi polites
Μετά το ειρωνικό σχόλιο του ίδιου του πρωθυπουργού για τους απολυμένους εργαζόμενους του δήμου, η αστυνομία διώχνει και απειλεί διαμαρτυρόμενους

Απειλές για προσαγωγές και απώθηση από τα ΜΑΤ καταγγέλλουν οι Άγρυπνοι Πολίτες Θεσσαλονίκης. Ο λόγος, σύμφωνα με όσα αναφέρουν, ήταν η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη.

Οι «Άγρυπνοι Πολίτες» κάθε βράδυ συγκεντρώνονται μπροστά από τη Βουλή στην Αθήνα και το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την κατάργηση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου που ψήφισε λίγες εβδομάδες η Βουλή. Όμως χθες οι απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ, προκειμένου να μη... «χαλάσουν» την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Η ανάρτηση των «Άγρυπων Πολιτών» στο facebook:

«Μετά απο 9 ολονύκτιες διαμαρτυρίες, ως Άγρυπνοι Πολίτες Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά στην είσοδο του ΥΜΑΘ με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απαίτησαν να απομακρυνθούμε απο τον χώρο. Αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τη θέση μας και απειληθήκαμε με προσαγωγές, ενώ στην συνέχεια μας απώθησαν αρκετά μέτρα πιο μακριά.

Μετά την άφιξη του Πρωθυπουργού επιχειρήσαμε να περάσουμε απέναντι από το Υπουργείου ώστε να είμαστε ορατοί. Τα ΜΑΤ μάς μπλόκαραν με τις ασπίδες τους εμποδίζοντας μας να προχωρήσουμε στο διπλανό πεζοδρόμιο μέσω της διάβασης. Εντωμεταξύ, η διέλευση των υπόλοιπων πολιτών επιτρεπόταν κανονικά.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την κατάργηση του περιβαλλοντικού νόμου Kostis Hatzidakis.

Δεν ανεχόμαστε την καταστολή της αστυνομίας και καταγγελουμε κάθε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.

Είμαστε οι Άγρυπνοι πολίτες της Θεσσαλονίκης και θέλουμε να συνυπάρχουμε με σεβασμό και σε αρμονική βιώσιμη σχέση με το φυσικό μας περιβάλλον».

https://www.facebook.com/agrypnoi/photos/pcb.122589949452727/122626566115732/?type=3&theater

Θα έλεγε κανείς ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη, ήταν κάπως... επεισοδιακή, καθώς το πρωί της ίδιας ημέρας ειρωνεύτηκε εργαζόμενους της καθαριότητας του δήμου που διαμαρτύρονταν για την απόλυσή τους έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα