Φοίβος Δεληβοριάς
«Πολλοί καλλιτέχνες δεν θα βγάλουν το καλοκαίρι»

«Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, ενδεχομένως δε θα μπορούν να βγάλουν το καλοκαίρι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ (Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων) Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο καλλιτέχνης κλήθηκε να απαντήσει στα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης εις βάρος του, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τυφλό μίσος απέναντι σε κανέναν. «Δε με χωρίζει τίποτα με τον κύριο υπουργό εκτός από όλο τον κόσμο. Εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε ο κόσμος, ζούμε δίπλα στον κόσμο, ζούμε και εμείς όλο αυτό που περνάει. Ως καλλιτέχνες κοιτάμε την εξουσία από απέναντι, λέμε αυτά που αισθανόμαστε ότι πρέπει να πούμε» δήλωσε στο OPEN.

«Ο κύριος υπουργός μίλησε ως η εξουσία απέναντι στους καλλιτέχνες. Αν κοιτάξει αυτά που θέλουμε να πούμε θα τα βρει δίκαια. Ζητάμε όπως όλοι οι άνθρωποι που επλήγησαν από την πανδημία τη νόμιμη αποζημίωσή μας. Σεβαστήκαμε πρώτοι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και θα τα ασπαστούμε ως το τέλος. Η δουλειά μας είναι τέτοια που θα αργήσουμε πάρα πολύ να επιστρέψουμε. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε από τα πνευματικά δικαιώματα, έχουμε επικεντρώσει στον αγώνα για αυτά για να μπορέσουμε μέχρι τον επόμενο Απρίλιο να ζήσουμε» συμπλήρωσε.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ως θεσμικός εκπρόσωπος, δήλωσε για τα προβλήματα του κλάδου ότι «πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, ενδεχομένως δε θα μπορούν να βγάλουν το καλοκαίρι. Ζητάμε να προβλεφθεί το θεσμικό πλαίσιο τόσο στα βοηθήματα όσο και στην ενίσχυση των οργανισμών μας. Οι στιχουργοί και οι συνθέτες είμαστε ταυτοποιημένοι μέσα από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΔΕΜ, είναι απροστάτευτος ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο ιδιωτικός χώρος των συναυλιών, σε αντίθεση με τον κρατικό για τον οποίο υπάρχει μέριμνα. «Σε όλο το πακέτο μέτρο που ανακοινώθηκε, το μόνο που ειπώθηκε και μας έκανε μεγάλη έκπληξη επειδή είχαμε πάρα πολλές συζητήσεις με το υπουργείο, ήταν ότι θα χτυπηθούν κάποια πειρατικά σάιτ. Αυτό δεν είναι αρκετό» σημείωσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: Ξεκινούν 10/3 οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

malware-android.jpg
Συναγερμός για χρήστες Android: Νέο AI-malware «καρφώνεται» στη συσκευή και καταγράφει οθόνες
Το PromptSpy, το πρώτο κακόβουλο λογισμικό που εκμεταλλεύεται γενετική τεχνητή νοημοσύνη, παρακολουθεί τη δραστηριότητα και μπλοκάρει την...
Συναγερμός για χρήστες Android: Νέο AI-malware «καρφώνεται» στη συσκευή και καταγράφει οθόνες
τσατ
Θεσσαλονίκη: Η Ανάσταση συναντά την Τεχνητή Νοημοσύνη – Viral η λαμπάδα ChatGPT
Ο Αλέξης Γεράκης δημιουργεί φέτος τη λαμπάδα που «μιλάει» με AI, ενώ οι ελληνικές γεύσεις ταξιδεύουν ως την Αυστραλία
Θεσσαλονίκη: Η Ανάσταση συναντά την Τεχνητή Νοημοσύνη – Viral η λαμπάδα ChatGPT
κκε
Διεθνιστική Αλληλεγγύη στην Κούβα: Το ΚΚΕ καλεί σε μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει για τον ηρωικό κουβανικό λαό πριν την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
Διεθνιστική Αλληλεγγύη στην Κούβα: Το ΚΚΕ καλεί σε μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα
ελμε
Αντιδράσεις για τα πειραματικά σχολεία σε Νέα Ιωνία και Χαλάνδρι
Εκπαιδευτικοί και γονείς εναντιώνονται στη μετατροπή των γειτονιάς σχολείων, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις για την ανάκληση της απόφασης
Αντιδράσεις για τα πειραματικά σχολεία σε Νέα Ιωνία και Χαλάνδρι