Με τήρηση των μέτρων προστασίας οι μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Στο μετρό οι επιβάτες κάθονται διαγώνια, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις

Φορώντας την προστατευτική μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας ξεκίνησε η πρώτη μέρα της επιστροφής στην κανονικότητα των επιβατών, που χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επί ποδός είναι από το πρωί οι «βοηθοί επιβατών» σε πολυσύχναστους σταθμούς μετεπιβίβασης του μετρό, στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ και συρμούς του τραμ κάνοντας συστάσεις, όπου χρειάζεται για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Πάντως οι πολίτες εμφανίστηκαν τις πρωινές ώρες έτοιμοι και πειθαρχημένοι στη νέα καθημερινότητα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Οι «βοηθοί επιβατών», ντυμένοι με πορτοκαλί γιλέκα για να διακρίνονται από το επιβατικό κοινό, από τις πρώτες πρωινές ώρες βοηθούν και συμβουλεύουν τους επιβάτες να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και τους υποδεικνύουν που ακριβώς θα μπορούν να περιμένουν. Οι ίδιοι δεν είναι αρμόδιοι για επιβολή προστίμων. Σε περιπτώσεις που προκύπτει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και αν χρειαστεί θα ειδοποιούν την αστυνομία.

Να σημειωθεί πως στους συρμούς του μετρό οι θέσεις καθημένων είναι 120 σε σύνολο 240, έτσι ώστε να κρατούνται οι απαραίτητες αποστάσεις με τους πολίτες να κάθονται διαγώνια. Στους συρμούς του τραμ οι θέσεις καθήμενων είναι 27 σε σύνολο 54 ενώ σε λεωφορεία και τρόλεϊ ανα τέσσερις θέσεις κάθεται ένας επιβάτης.

Σε ό,τι αφορά τη συχνότητα των δρομολογίων, σύμφωνα με τους αρμόδιους, στο μετρό (γραμμές 2 και 3) και τον ηλεκτρικό (γραμμή 1) η χρονοαπόσταση των δρομολογίων τις ώρες αιχμής ήταν στα 6 λεπτά, ενώ στο τραμ στα 8 λεπτά. Σε περίπτωση αυξημένης κίνησης το 6λεπτο θα διατηρηθεί κατά τη διάρκεια όλης της μέρας ,ενώ σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, τα οχήματα που θα δρομολογηθούν να κυκλοφορήσουν θα ξεπεράσουν τα 1.000.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

7ο ΓΕΛ Περιστερίου
Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια ημερίδα-πρότυπο για την αλήθεια στη νέα ψηφιακή εποχή!
Το 7ο ΓΕΛ Περιστερίου «απαντά» στις προκλήσεις της AI: Μια ημερίδα-πρότυπο για την αλήθεια στη νέα ψηφιακή εποχή!
Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια ημερίδα-πρότυπο για την αλήθεια στη νέα ψηφιακή εποχή!
education
Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία 2026: Τελική ευθεία για τα αποτελέσματα – Πότε ανακοινώνονται
Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα και πώς θα τα δείτε
Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία 2026: Τελική ευθεία για τα αποτελέσματα – Πότε ανακοινώνονται