αστυνομία
Ρέθυμνο: Τα αίτια του αιματηρού περιστατικού στα Ανώγεια με δύο νεκρούς και έναν τραυματία, ερευνά η αστυνομία - Φόβος για βεντέτα

 Δύο νεκροί και ένας ελαφρά τραυματίας είναι το τραγικό αποτέλεσμα μιας έντονης λογομαχίας στα Ανώγεια Ρεθύμνου, με ένα ολόκληρο χωριό να βρίσκεται σε αναστάτωση και οι κάτοικοι της Κρήτης να αναρωτιούνται για το πως οδηγήθηκαν στον θάνατο οι δύο άνδρες, ηλικίας 63 και 30 ετών.

   Ένας διάλογος, αργά χθες το βράδυ, στη γειτονιά όπου διέμεναν οι δύο άνδρες στο Περαχώρι Ανωγείων οδήγησε σε παρεξήγηση. Η έντονη λογομαχία κατέληξε σε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 30χρονου, πατέρα δύο παιδιών και γόνο γνωστής οικογένειας των Ανωγείων, και του 63χρονου, πατέρα πέντε παιδιών, ο οποίος εδώ και δεκαετίες ασχολείτο με την παράδοση, τη χοροδιδασκαλία και τη συγγραφή βιβλίων με μαντινάδες.

   Στην προσπάθειά του να χωρίσει τους εμπλεκόμενους ένα ακόμα 30χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Ανωγείων, όπου άμεσα έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα μεταξύ των δύο οικογενειών. «Το μόνο που επικράτησε είναι ο θρήνος και τα μεγάλα γιατί. Καμία ασχήμια δεν έγινε από τους συγγενείς των νεκρών. Είναι ώρες δύσκολες για το χωριό μας και οφείλουμε οι κάτοικοι να σταθούμε ικανοί να στηρίξουμε τις οικογένειες και την ηρεμία στον τόπο μας», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης.

   Στις 3 τα ξημερώματα, οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ηρακλείου του 30χρονου και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου του 63χρονου, όπου σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

   Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο της Σήμανσης και της Ασφάλειας βρίσκονται στα Ανώγεια, όπου ερευνούν τα στοιχεία και τα ευρήματα για να πέσει φως στην υπόθεση. Στην περιοχή βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος Αντώνης Ρουτζάκης, ο οποίος συντονίζει τις έρευνες.

   «Πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι Αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρυστιανού
Έκκληση Μαρίας Καρυστιανού προς βουλευτές: «Μην σταθείτε εμπόδιο στην έρευνα και τιμωρία»
Τόνισε πως ήρθε η στιγμή για τους βουλευτές και τις βουλεύτριες να σταθούν στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης
Έκκληση Μαρίας Καρυστιανού προς βουλευτές: «Μην σταθείτε εμπόδιο στην έρευνα και τιμωρία»
Ξυλοδαρμός σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη – Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
ποσδεπ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
Συνταγματικά τα παραρτήματα ξένων ΑΕΙ – Σήμα κινδύνου από την ΠΟΣΔΕΠ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα