Σύψας: Στα μέσα Μαΐου η έντονη καθοδική πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού
Μέσα στον Μάιο η έντονη καθοδική πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τον Νίκο Σύψα

Την εκτίμηση ότι «μέσα στον Μάιο ή στα μέσα Μαΐου θα υπάρχει μια έντονη καθοδική πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού εφόσον δεν ανατρέψουμε τα πάντα στο Πάσχα» έκανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

«Τον Απρίλιο θα έχουμε ολοκληρώσει την κορύφωση και ίσως να έχουμε μπει σε καθοδική πορεία στο τέλος του μήνα, στις αρχές του Μαΐου» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Αν διασπείρουμε τον ιό το Πάσχα, τον Μάιο θα δούμε νέα έξαρση των κρουσμάτων» προειδοποίησε ο κ. Σύψας.

Με αφορμή τα στοιχεία των τελευταίων ημερών ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να κάνουμε το άκρον δυνατό για να τελειώνει αυτή η περιπέτεια. Όταν έρθει το Πάσχα μένουμε μόνοι μας για να μην χαλάσουμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα» επαναλαμβάνοντας ότι «η επιδημία είναι πάντα απρόβλεπτη, μπορεί σε μια ημέρα να ανατραπούν τα πάντα».

Στην ερώτηση γιατί ο κορονοϊός δείχνει να προσβάλει σε μεγάλους αριθμούς την ηλικιακή ομάδα 0-39 έτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απάντησε ότι αυτό συμβαίνει «γιατί αυτή η ομάδα είναι η πιο ενεργή, βγαίνει έξω και κυκλοφορεί». «Οι νέοι άνθρωποι ως επί το πλείστον περνάνε τον κορονοϊό με ήπιο κρυολόγημα ή ήπια λοίμωξη του αναπνευστικού» υπενθύμισε ο κ. Σύψας.

Ερωτηθείς για τους τρόπους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού ο κ. Σύψας αφού επανέλαβε «μένουμε σπίτι για να μην μείνουμε θύματα του κορονοϊού» στη συνέχεια πρόσθεσε ότι χρειάζεται «υγιεινή ζωή και διατροφή, ελαφρά άσκηση στο σπίτι, ξεκούραση και να μην έχουμε στρες γιατί ρίχνει το ανοσοποιητικό».

Όσον αφορά τους καπνιστές ο κ. Σύψας σημείωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «είναι σαφές από τις επιδημιολογικές μελέτες σε Ιταλία και Κίνα μεγάλα θύματα είναι οι καπνιστές γιατί τα πνευμόνια δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν την φλεγμονή. Κάθε στιγμή που κόβουμε το κάπνισμα είναι η καλύτερη στιγμή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ: Αεροσκάφος της Emirates κατέληξε στη θάλασσα μετά την προσγείωση
Συναγερμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο – Το Boeing 747 της Air ACT εξετράπη του διαδρόμου και συγκρούστηκε με όχημα υποστήριξης
Τραγωδία στο Χονγκ Κονγκ: Αεροσκάφος της Emirates κατέληξε στη θάλασσα μετά την προσγείωση
Ανίχνευση ή Πρώιμη Παρέμβαση; Τι σας ταιριάζει και πώς θα επιλέξετε
Ανίχνευση ή Πρώιμη Παρέμβαση; Τι σας ταιριάζει και πώς θα επιλέξετε
Δύο πανεπιστημιακά προγράμματα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών – Ποιες είναι οι ουσιαστικές διαφορές τους
Ανίχνευση ή Πρώιμη Παρέμβαση; Τι σας ταιριάζει και πώς θα επιλέξετε
Σοφία Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Σxετικά με τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή
Η Υπουργός Σοφία Ζαχαράκη παρουσίασε στη Βουλή τα στοιχεία για στελέχωση και χρηματοδότηση των δομών ειδικής αγωγής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Υπουργείο Παιδείας: Σxετικά με τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή
diakopes
Προσοχή! Νέο voucher διακοπών 150€ για όλους – Πότε και πώς θα κάνετε αίτηση
Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν υποβάλει δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος...
Προσοχή! Νέο voucher διακοπών 150€ για όλους – Πότε και πώς θα κάνετε αίτηση