Καστανιές Έβρου
Πολυάριθμες ομάδες προσφύγων και μεταναστών κινούνται προς τα σύνορα

Ένταση σημειώνεται ξανά στα ελληνοτουρικά σύνορα, στις Καστανιές Έβρου.

Ομάδες προσφύγων και μεταναστών που υπολογίζονται στις 10.000 συγκεντρώνονται στη «νεκρή ζώνη» μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν κοντά στον οικισμό του Αμορίου, ενώ ένας άτυπος καταυλισμός έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Παζάρ Κουλέ, στα 500 μέτρα από τις Καστανιές.

Ομάδα ατόμων από την άλλη πλευρά εκτόξευσε πέτρες, αντικείμενα και χημικά προς τις ελληνικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να αποτρέψουν την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια.

Οι ελληνικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών.

Η ένταση σημειώνεται μόλις μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού με τη συνοδεία Ευρωπαίων αξιωματούχων στην περιοχή.

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν. Η ίδια επισήμανε ότι «η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα».

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στηρίξει την Ελλάδα με ποσό 700 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης. Επίσης σε επιχειρησιακό επίπεδο η Frontex θα ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων με ομάδα ταχείας παρέμβασης με επτά σκάφη, δύο ελικόπτερα και άλλους 100 συνοροφύλακες.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οδυσσέας ζώρας
Πανεπιστημιακοί: Εγκύκλιος Ζώρα αποτρέπει υποβολή ερωτημάτων στο ΥΠΑΙΘΑ αν δεν έχουν προηγουμένως απευθυνθεί στη διοίκηση του ΑΕΙ
Η πρακτική αυτή έχει ως επακόλουθο τη μετάθεση της ευθύνης σχετικά με την ερμηνεία και την εφαρμογή των κανόνων Δικαίου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες...
Πανεπιστημιακοί: Εγκύκλιος Ζώρα αποτρέπει υποβολή ερωτημάτων στο ΥΠΑΙΘΑ αν δεν έχουν προηγουμένως απευθυνθεί στη διοίκηση του ΑΕΙ