χαρταετός καθαρά Δευτέρα
Έως και την Καθαρή Δευτέρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, με εξαίρεση τα δυτικά, όπου την Καθαρή Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, την Καθαρή Δευτέρα, αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά και προς το μεσημέρι στη Θράκη.
Προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας, κυρίως τις πρωινές ώρες της Καθαρής Δευτέρας, ενώ τις απογευματινές ώρες που αναμένεται κι η επιστροφή των ταξιδιωτών, με εξαίρεση στα δυτικά και τοπικά στη Θράκη, στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες.

Οι άνεμοι την Καθαρή Δευτέρα θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά στα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, ευνοώντας γενικά το πέταγμα του χαρταετού και στις ηπειρωτικές περιοχές, όπου η ένταση των ανέμων προς το μεσημέρι θα φτάνουν τα 3-4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία την Καθαρή Δευτέρα θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 15-17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18-19 βαθμούς, στα νησιωτικά τμήματα τους 16-18 βαθμούς και στην Κρήτη τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 03-03-2020
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανώς στα βορειοδυτικά κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 04-03-2020
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο , τα ηπειρωτικά και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, τα βόρεια, βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στο Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ στρεφόμενοι προς το βράδυ σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας