metamosxeusi
Οι γονείς της νεαρής κοπέλας που άφησε την τελευταία της πνοή στο ΠΑΓΝΗ χάρισαν τα όργανα του παιδιού τους σε ανθρώπους που βρίσκονται σε λίστες αναμονής μεταμοσχεύσεων

Ο πόνος χάρισε ελπίδα και έστειλε το μήνυμα της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και την αξία της δωρεάς οργάνων. Ο λόγος για τους γονείς μιας 17χρονης κοπέλας, της Νεκταρίας, που έφυγε από τη ζωή λόγω εγκεφαλικού οιδήματος, όμως πρόλαβαν να χαρίσουν τα όργανα της σε συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε λίστες αναμονής μεταμοσχεύσεων.

Συγκίνηση στο Ρέθυμνο και σε ολόκληρη την Κρήτη προκάλεσε ο θάνατος της νεαρής Νεκταρίας, αλλά και η απόφαση των γονιών της, του αστυνομικού διοικητή Τροχαίας Ρεθύμνου και της επίσης αστυνομικού συζύγου του, να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, παρά το βαρύ πένθος τους.

Μετά από 15 ημέρες στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, στο Ηράκλειο, η άτυχη Νεκταρία δεν κατάφερε να ανοίξει τα μάτια της, έδωσε όμως την ελπίδα σε όσους γίνουν λήπτες της πράξης ανθρωπιάς των γονιών της. 

Σήμερα τα όργανα ταξίδεψαν προς τους λήπτες και αύριο, Πέμπτη, το Ρέθυμνο θα αποχαιρετήσει την Νεκταρία, συμπαραστεκόμενο στους δύο γονείς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
γλώσσα
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση
Η δράση έχει θέμα: «Cosa Nostra, ’Ndrangheta, Camorra, Sacra Corona Unita: γλωσσικές, ιστορικές και κοινωνιολογικές εκφάνσεις της Μαφίας»
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση