Γιατί η επίλεκτη ομάδα της αστυνομίας ΕΚΑΜ δεν είχε καμία δουλειά στο Κουκάκι
Η εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρώζου στο Κουκάκι από την αστυνομία είναι μία από τις δεκάδες επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, το τελευταίο διάστημα

Για την επιχείρηση εκκένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κουκάκι προκύπτουν ερωτήματα για τον μεγάλο αριθμό αστυνομικών από την πιο σκληρά εκπαιδευμένη και επίλεκτη μονάδα της, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα, γνωστή και ως ΕΚΑΜ, όπως γράφει το topontiki.gr.

Η επίλεκτη αυτή ομάδα επεμβαίνει σε ιδιαιτέρα επικίνδυνες καταστάσεις όπως είναι απαγωγές, ομηρίες, τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες κλπ. και γι αυτό φέρει βαρύ οπλισμό.

Η αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, το μόνο που βρήκε στην κατάληψη ήταν… σημειώσεις και γουοίκι τόκι, φορητούς ασυρμάτους δηλαδή.

Τι είναι η ΕΚΑΜ

Η ΕΚΑΜ ανήκει στην Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.) και εποπτεύεται από τον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με το astynomia.gr. Στη ίδια Διεύθυνση υπάγονται η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας και η Υπηρεσία Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων.   

Η Ε.Κ.Α.Μ. έχει ως αποστολή την αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων. Ποιες είναι αυτές κατά την ΕΛΑΣ; 

- τρομοκρατικές ενέργειες,

- πειρατείες σε μέσα μεταφοράς,

- απαγωγές ομήρων,

- συλλήψεις επικίνδυνων κακοποιών,

- προστασία σε πρόσωπα υψηλής επικινδυνότητας κ.λπ.,

- επέμβαση σε επικίνδυνες περιοχές που έχουν σκόπιμα μολυνθεί από χημικούς ή βιολογικούς παράγοντες ή έχουν ρυπανθεί από ραδιολογικές ή πυρηνικές ουσίες.

- υποστηρίζει και συμμετέχει όταν κληθεί στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε δύσβατες ή επικίνδυνες περιοχές, καθώς και στον απεγκλωβισμό θυμάτων σε μεγάλες φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές ή μεγάλα ατυχήματα.  

Η ενεργοποίηση της ΕΚΑΜ και η διαταγή επέμβασης ανήκει αποκλειστικά στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι όντως αξιοπερίεργο γιατί σε μια τέτοια επιχείρηση έστειλαν ΕΚΑΜίτες με βαρύ οπλισμό και την απραίτητη... τραχύτητα των μελών της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά