Οταν τους έδειχναν τους ακροδεξιούς, αυτοί έβλεπαν το μπάρμπεκιου
Οι «αθώες παρανοήσεις» με λίγο ακροδεξιό «χαβαλέ» ξεπηδούν καθημερινά πλέον, καθώς, στη Βόρεια Ελλάδα, ο ανεμπόδιστος ρατσιστικός παροξυσμός είναι επικίνδυνος ακόμη και στις φαρσικές εκδοχές του

Του Απόστολου Λυκεσά

Αποφορά –που υποδύεται την τσίκνα– αδιαφορίας και συγκάλυψης απέναντι στις ακροδεξιές προκλήσεις αναδίδουν οι τοποθετήσεις κάποιων νεοδημοκρατών βουλευτών, τη στιγμή που όσοι πρωτοστάτησαν ως «νεομακεδονομάχοι» έχουν ξαναβγεί στο προσκήνιο, προσπαθώντας αυτή τη φορά να στήσουν ρατσιστικά μπλόκα και να δημιουργήσουν επεισόδια για να εμποδίσουν λεωφορεία που μεταφέρουν πρόσφυγες από τα νησιά.

Χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης –με τη συνηγορία του Αθανάσιου Πλεύρη– υπερασπίστηκε με σθένος το δικαίωμα των ακροδεξιών να ψήνουν χοιρινό όπου θέλουν, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει την αηδιαστική πρόκληση των «Ενωμένων Μακεδόνων», οι οποίοι με χαρακτηριστική χαιρεκακία ανήγγειλαν ότι θα πραγματοποιήσουν «μπάρμπεκιου πάρτι-διαμαρτυρία κατά της λαθρομετανάστευσης. Στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, κοντά στο χοτ σποτ!». Προφανώς ο κ. Κυρανάκης συμφωνεί απολύτως και αποδέχεται και τη διευκρίνιση της πρόσκλησης «απέναντι στον διεθνιστικό και ισλαμικό λαθροεποικισμό της πατρίδας μας και της Ευρώπης... απαντάμε με... άφθονο χοιρινό κρέας, με άφθονο αλκοόλ…».

«Ντροπή και κτηνωδία»

Τι συνέβη; Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης σχολίασε: «Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ έξω από προσφυγικές δομές. Ξέρω όμως ότι είναι ντροπή και κτηνωδία και πρέπει να καταγγέλλεται από κάθε Ελληνα πολίτη». Ο κ. Κυρανάκης έκανε ότι δεν αντιλήφθηκε διόλου την αναφορά στην ξεκάθαρη ρατσιστική φιέστα και απάντησε πως «στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό κάποιες προϋποθέσεις η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλει τους δικούς του όρους. Είναι απαράδεκτη η δήλωση που κάνατε, κύριε Γιαννούλη. Διότι περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Ελληνας πολίτη. Αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Ελληνες πολίτες και την κατακρίνετε ως απαράδεκτη. Από πού και ώς πού θα πρέπει να περιορίζεται και με βάση ποια λογική;». Λες και γινόταν συζήτηση… περί ορέξεως.

Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν ομάδες «καλοπροαίρετων»… γουρουνοφάγων και δεκάδες ακροδεξιοί οι οποίοι επιτέθηκαν με απειλητικά μηνύματα –πάνω από διακόσια– στον κ. Γιαννούλη γιατί δήθεν θέλει να… εμποδίσει την κατανάλωση χοιρινού. Πράγματι θέλει πολύ κόπο για να υποδυθείς ότι δεν καταλαβαίνεις το προφανές…

O εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης χθες βράδυ αποδοκίμασε πρώτα τις «ατυχείς», όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεις και ακολούθως τις «προσβλητικές εκδηλώσεις λίγων» (;). Οπως είπε, «στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε ούτε ατυχείς δηλώσεις σαν του κ. Γιαννούλη ούτε προσβλητικές εκδηλώσεις λίγων, που αδικούν τις τεράστιες προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών και τις διαχρονικές ελληνικές αξίες της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης και θίγουν το θρησκευτικό συναίσθημα των προσφύγων και μεταναστών».

Παροξυσμός

Αυτές οι «αθώες παρανοήσεις» με λίγο ακροδεξιό «χαβαλέ» ξεπηδούν καθημερινά πλέον, καθώς, στη Βόρεια Ελλάδα, ο ανεμπόδιστος ρατσιστικός παροξυσμός είναι επικίνδυνος ακόμη και στις φαρσικές εκδοχές του. Προχθές το απόγευμα παραλίγο να το πληρώσει αυτό ξενοδοχείο στη Νάουσα, όταν διαδόθηκε ότι έφτασαν εκεί δύο λεωφορεία με πρόσφυγες. Ευτυχώς το αντιλήφθηκε εγκαίρως ο ξενοδόχος και έδωσε διευκρινίσεις, διότι ετοιμαζόταν «εκστρατεία», και έτσι γλίτωσαν οι εκδρομείς από χωριό της Θεσσαλονίκης που είχαν πάει επίσκεψη σε μοναστήρι της περιοχής και μετά σταμάτησαν για πορτοκαλάδα…

Αλλά, αφού είχε ετοιμαστεί η «εκστρατεία», βγήκαν το βράδυ καμιά πενηνταριά ακροδεξιοί στην είσοδο της πόλης, άλλος με ρόπαλο, άλλος με περικεφαλαία, κάτι κουκουλοφόροι και καλούσαν σε «άμυνα» γιατί δήθεν θα έφταναν τα λεωφορεία που περίμεναν από το μεσημέρι. Η «κινητοποίηση» βιντεοσκοπήθηκε –έχουν προπαίδεια σε αυτό από το Μακεδονικό– και ύστερα, αφού τα λεωφορεία δεν έρχονταν, πήραν τα αυτοκίνητα και άρχισαν να κορνάρουν –απειλητικά προφανώς, εκτός και δεν το καταλαβαίνουν κι αυτό κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ.– έξω από ξενοδοχεία που ήδη φιλοξενούν πρόσφυγες.

Στη Νάουσα, διαμένουν σε δύο ξενοδοχεία 193 πρόσφυγες, από τους οποίους 90 είναι παιδιά και 8 βρέφη κάτω των 3 ετών. Κάτι παραπάνω από παρήγορη η άμεση ανακοίνωση-απάντηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας που καλεί κάθε πολίτη «να απομονώσει κάθε είδους ρατσισμό και ξενοφοβία» και τάσσεται αλληλέγγυο στους πρόσφυγες λέγοντας ότι σύντομα θα επισκεφθεί χώρους όπου φιλοξενούνται. Και στις Σέρρες, μετά τις ανακοινώσεις δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου και του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις στα «μπλόκα». Χθες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη, επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη των Σερρών, ενώ το ΠΑΜΕ του νομού με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «θρασύδειλους» όσους «παρασύρουν τον λαό εναντίον των προσφύγων» αφού «δεν τα βάζουν με τους υπεύθυνους, τους θύτες, αλλά τα θύματά τους, τους πρόσφυγες».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synedriasi
ΚΥΣΕΕΠ: Συνεδρίαση την Τρίτη (02/04) για επικύρωση κενών και Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024
Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του Συμβουλίου από τους Αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια
ΚΥΣΕΕΠ: Συνεδρίαση την Τρίτη (02/04) για επικύρωση κενών και Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024
ΕΜΠ
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας
Ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ιωάννης Χατζηγεωργίου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρωτιά του Ιδρύματος στη σχετική μελέτη, δήλωσε ότι η συμβολή...
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο στην παραγωγή νέας επιχειρηματικότητας