Thumbnail
ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία διαδήλωσαν στους δρόμους των δύο πόλεων ενάντια στο «πολυνομοσχέδιο - σκούπα»

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, με κατάληξη στο ίδιο σημείο, πραγματοποίησαν απόψε, μέλη του ΠΑΜΕ.

Η κεντρική ομιλήτρια της συγκέντρωσης, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών νόμου Θεσσαλονίκης, Νεκταρία Παπαδούλη, το χαρακτήρισε «πολυνομοσχέδιο - σκούπα» για τα εργασιακά και τους μισθούς, καταγγέλλοντας και τις ρυθμίσεις του για τον συνδικαλισμό και πρόσθεσε:

«Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα ενάντια στο κατάπτυστο αυτό νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής».

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν «πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα» και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΛΑΑΑΣ, ΟΚΔΕ, κ.α.), ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το Διοικητήριο.

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά σωματεία, φορείς, και οργανώσεις της αριστεράς με κεντρικό σύνθημα «αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν οι αντεργατικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου» συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και διαδήλωσαν ενάντια στο νομοσχέδιο.

«Απαιτούμε να παρθούν μέτρα για να έχει η ανάπτυξη κοινωνικό περιεχόμενο, να είναι πράσινη ανάπτυξη, να σέβεται το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα», τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, ενώ προσέθεσε ότι « θα πρέπει όλα αυτά τα αρνητικά μέτρα που πάρθηκαν την εποχή του μνημονίου σιγά σιγά να αρχίσουν να αποκαθίστανται». Ακόμη σημείωσε: «Δυστυχώς το σχέδιο νόμου το οποίο θα ψηφιστεί όχι μόνο δεν παίρνει πίσω τα παλιά μέτρα αλλά αντίθετα πάει σε πιο επώδυνες ρυθμίσεις». «Είναι συνέχεια των μνημονίων και είναι τα λεγόμενα μεταρρυθμιστικά μέτρα τα οποία αποσκοπούν στις τράπεζες σε αυτούς που καθορίζουν τα επιτόκια και ούτω καθεξής. Για τον κόσμο της εργασίας είναι ένα παραπέρα βάθεμα των αντιλαϊκών πολιτικών που υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια», κατέληξε ο κ. Κουτσιουμπέλης.

Σημειώνεται ότι μαζικό συλλαλητήριο όπου κατέληξε στο Σύνταγμα πραγματοποίησε ξεχωριστά το ΠΑΜΕ.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα