Φωτιές: Πώς θα λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο τα κλειστά σχολεία στις πυρόπληκτες περιοχές

Κοινωνία 0

Κέρκυρα: Σε αργία ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μήνυση των γονέων έφηβης για ασέλγεια σε βάρος της κοπέλας όταν ήταν δέκα ετών

Σε αργία από κάθε ιεροπραξία τέθηκε από τον Μητροπολίτη Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων κ.κ Νεκτάριο, 60χρονος ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια ανηλίκου. Το γεγονός πήρε το φως της δημοσιότητας όταν οι γονείς της ανήλικης, που είναι σήμερα 16 ετών, κατέθεσαν, προ ημερών, μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία ο ιερέας φέρεται να ασελγούσε, προ εξαετίας, σε βάρος της ανήλικης, όταν δηλαδή αυτή ήταν δέκα ετών.

Μετά από σχετική ενημέρωση από την εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος του ιερέα που λειτουργούσε σε χωριό στην Νότια Κέρκυρα, ο Μητροπολίτης Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία και όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας δεν έχει λάβει μέχρι αυτή την ώρα καμία διαταγή συλλήψεως του συγκεκριμένου ιερέα, καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε προκαταρκτική έρευνα των δικαστικών αρχών. Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Διορισμοί 5.487 εκπαιδευτικών: Βγήκαν οι προσκλήσεις (ΦΕΚ)

Κορωνησία: Ένα πανέμορφο νησί που πάτε και με αυτοκίνητο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία