Δήμος Φαιστού
Καταγγελίες για περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζόμενης του Δήμου Φαιστού από τοπικό παράγοντα του Ηρακλείου

Σύμφωνα με καταγγελία φορέων αλλά και του Δήμου Φαιστού, νεοεκλεγμένος πρόεδρος χωριού του Δήμου Φαιστού επιτέθηκε σε κλιμάκιο καθαρισμού που είχε σταλεί για καθαρισμό νεκροταφείο.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο πρόεδρος αρχικά ξεκίνησε να προσβάλλει τους εργαζόμενους, ενώ όταν γυναίκα του ζήτησα να μιλάει ευπρεπώς, εκείνος την καθύβρισε χυδαία, την περιέλουσε με νερό και την χτύπησε στο πρόσωπο.

Το περιστατικό, εκτός από την Επιτροπή Αγώνα, καταγγέλλει και η Κίνηση εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και ο Δήμος Φαιστού.

Αναλυτικά οι καταγγελίες

Κίνηση εργαζομένων κοινωφελούς εργασίας Ηρακλείου Κρήτης

Καταγγελία για τον ξυλοδαρμό συναδέλφισσας μας στα Κοινωφελή Προγράμματα στον Δήμο Φαιστού

Την Τρίτη 13/8 στον Δήμο Φαιστού συναδέλφισσα μας εστάλη να καθαρίσει εξωτερικό χώρο σε χωριό της περιοχής.

Εκλεγμένος πρόεδρος τοπικής κοινότητας του Δήμου ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα με την τοποθέτηση της νέας δημοτικής αρχής πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο και ζήτησε από τη συναδέλφισσα μας να εκτελέσει εργασία η οποία δεν ήταν στην αρμοδιότητά της. Στην προσπάθειά της να εξηγήσει τους λόγους που δεν μπορούσε να εκτελέσει τη συγκεκριμένη εργασία δέχθηκε αρχικά χυδαία φραστική επίθεση και όταν του ζήτησε να μην της μιλάει με αυτόν τον τρόπο, την κατάβρεξε με ένα μπουκάλι νερό και στη συνέχεια την χαστούκισε. Η εργαζόμενη αναγκάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και ενώ οι πολιτικοί της προϊστάμενοι ενημερώθηκαν δεν της παρείχαν καμία στήριξη.

Η Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον ξυλοδαρμό και την τραμπούκικη επίθεση εναντίον της συναδέλφισσας  μας στον Δήμο Φαιστού και συνολικά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι ούτε μεμονωμένα ούτε τυχαία περιστατικά, έρχονται να προστεθούν στην ήδη άνιση μεταχείρισή μας, αφού μας χαρακτηρίζουν ως «ωφελούμενους» ενώ είμαστε εργαζόμενοι που παράγουμε την ίδια εργασία με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παίρνουμε τον κατώτατο μισθό χωρίς να εντασσόμαστε στη συλλογική σύμβαση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στερούμαστε βασικά εργασιακά δικαιώματα (όπως την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και την αναγνώριση των πτυχίων μας).

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στην συναδέλφισσα μας, και καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους επιθέσεις και συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές ούτε τώρα ούτε και στο μέλλον.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή τόσο την απερχόμενη όσο και την επερχόμενη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έμπρακτης καταδίκης του υπεύθυνου για το συγκεκριμένο περιστατικό και να διαφυλάξει την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, έτσι ώστε τέτοιες ενέργειες να μην επαναληφθούν.

 

Καλούμε πανελλαδικά όλους τους εργαζόμενους , συλλογικότητες , σωματεία , να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και την συμπαράσταση τους σε όλους τους συναδέλφους  που δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά και να μην δείχνουν καμία ανοχή!

 

Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του!

Η δύναμή μας βρίσκεται στην  αλληλεγγύη και τη συναδελφικότητα!

Δήμος Φαιστού

Σχετικά με το αδιανόητο συμβάν της χειροδικίας νεοεκλεγμένου αιρετού, σε βάρος εργαζόμενης του Δήμου Φαιστού εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία μας.

Ως αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου και ως εργαζόμενοι και σε βάθος χρόνου που υπερβαίνει τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαζόμαστε προκειμένου να υπηρετούμε τα καθήκοντα μας και για τον λόγο αυτό η πρωτοφανής και ανεπίτρεπτη χειροδικία είναι απολύτως καταδικαστέα. 

 Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου

Ένα ακόμα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας σε βάρος εργαζόμενης αυτή τη φορά στο ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ έρχεται να προστεθεί σε τόσα και τόσα περιστατικά στους δήμους από τις  εκάστοτε δημοτικές αρχές .

Θύμα τραμπουκισμού και χειροδικίας έπεσε μια συναδέλφισσα στα  κοινωφελή προγράμματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες η συναδέλφισσα μαζί και με άλλους συναδέλφους το πρωί της Τρίτη 13/08/2019 πήγαν για εργασία μετά από εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου σε χωριό του Δήμου που ανήκουν για να καθαρίσουν το νεκροταφείο, εκεί βρέθηκε ο νέο-εκλεγμένος πρόεδρος του χωρίου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Σεπτέμβρη. Ο «κύριος» αυτος, άρχισε να βρίζει τους συναδέλφους  και να τους λέει άχρηστους και ανίκανους και όταν η συναδέλφισσα ζήτησε να μιλάει πιο όμορφα, τότε ο εν λόγω πρόεδρος την εξύβρισε της περιέχυσε ένα μπουκάλι νερό και ως αποκορύφωμα χειροδίκησε,  χτυπώντας της στο πρόσωπο.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ καταγγέλλει και καταδικάζει σε όλους τους τόνους, τον ξυλοδαρμό και των τραμπουκισμό συνολικά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία όπως στην περίπτωση της συναδέλφισας μας στον Δήμο Φαιστού.

Αυτή η περίπτωση δεν είναι τυχαία ούτε απομονωμένη. Τη στιγμή που τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, τη στιγμή που η εντατικοποίηση της δουλειάς με την ανοχή τόσο της σημερινής κυβέρνησης (ΝΔ) όσο και της προηγούμενης (ΣΥΡΙΖΑ), τσακίζει κόκκαλα. 

Οι διαφορετικές σχέσεις εργασίας  μέσα στους δήμους: κοινωφελή, εποχιακή αλλά και εργολαβική εργασία , έχουν αντικαταστήσει κάθε μορφή σταθερής και μόνιμης δουλειάς με ειδικότητα, ειδίκευση κ.α και την ίδια στιγμή γινόμαστε μάρτυρες ξυλοδαρμών, τραμπουκισμών αλλά και τρομοκρατίας των εργαζομένων από τους προϊστάμενους, αντιδημάρχους και προέδρους τοπικών συμβουλίων.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείχνουν καμία ανοχή, κανέναν φόβο σε τέτοιου είδους ενέργειες επίθεσης σε εργαζόμενους, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους, της επιτροπές αγώνα, να αντιμετωπίζουν την εργοδοτική επιθετικότητα, να μην σκύβουν το κεφάλι, να καταγγέλλουν τέτοια περάστηκα. Η απόκρυψη τέτοιων φαινομένων για «να κρατήσω τη δουλειά μου» δίνει το διαβατήριο στον κάθε επόμενο πρόθυμο να ασκήσει βία, τρομοκρατία σε νέα θύματα-εργαζόμενους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή ΦΑΙΣΤΟΥ, τόσο την απερχόμενη όσο και την επερχόμενη, άμεσα να πάρει θέση καταδίκης για το συμβάν και να γίνουν η απαιτούμενες ενέργειες για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους. Περιμένουμε από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων να καταδικάσουν το περαστικό αυτό μαζί και τον «κύριο» που τόλμησε να χειροδικήσει απέναντι σε μια εργαζόμενη. Σε αντίστοιχες ενέργειες καταδίκης και αλληλεγγύης της εργαζόμενης συναδέλφισσας καλούμε τους Συλλόγους εργαζομένων των ΟΤΑ στον νομό.

Η τρομοκρατία, η εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, καθώς πέρυσι στα Πειραματικά σχολεία έγιναν 9044 αιτήσεις για 2405 θέσεις, ενώ στα Πρότυπα 8752 αιτήσεις για...
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας