Το μεγάλο δίλημμα: Πρότυπο ή συμβατικό σχολείο για την κόρη μου;

Κοινωνία 0

Μεταφέρονται οι φυλακές Κορυδαλλού - Οι 5 υποψήφιοι χώροι

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πέντε παλιές εγκαταστάσεις του Στρατού εξετάζονται για να μετατραπούν σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Οι υποψήφιοι χώροι για την μετακίνηση των φυλακών Κορυδαλλού είναι πέντε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Πρόκειται στην ουσία, για πρώην εγκαταστάσεις του Στρατού σε Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια, Αυλώνα, Σχιστό και Μαλακάσα οι οποίοι χρειάζονται σημαντικές προσθήκες σε επίπεδο δόμησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελευθερίου Οικονόμου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, ο διευθυντής Ιωάννης Καζλάρης κατέθεσε φάκελο συμβάντων των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σε αυτό τον φάκελο παρατίθεται το ποινικό προφίλ των 1.399 κρατουμένων, υπόδικων και κατάδικων, που περιλαμβάνει εκτελεστές συμβολαίων θανάτου (Μαφία των Φυλακών), μεγαλοδιακινητές ναρκωτικών (καρτέλ κοκαΐνης), ηγέτες εγκληματικών οργανώσεων ληστών και διαρρηκτών (Vor V Zakone), τρομοκράτες αναρχικής ιδεολογίας («17Ν», «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»), που δημιουργεί ένα επικίνδυνο κράμα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί.

Στην ίδια σύσκεψη βρέθηκαν όλοι οι διευθυντές των καταστημάτων κράτησης και σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας δίνοντας ανάλογους φακέλους συμβάντων, των φυλακών που διοικούν και αξιολόγησης του προσωπικού τους. Στόχος η χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία