Μεταφέρονται οι φυλακές Κορυδαλλού - Οι 5 υποψήφιοι χώροι
Πέντε παλιές εγκαταστάσεις του Στρατού εξετάζονται για να μετατραπούν σε σωφρονιστικά ιδρύματα

 

 

Οι υποψήφιοι χώροι για την μετακίνηση των φυλακών Κορυδαλλού είναι πέντε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Πρόκειται στην ουσία, για πρώην εγκαταστάσεις του Στρατού σε Ασπρόπυργο, Άνω Λιόσια, Αυλώνα, Σχιστό και Μαλακάσα οι οποίοι χρειάζονται σημαντικές προσθήκες σε επίπεδο δόμησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Αντεγκληματικής Πολιτικής Ελευθερίου Οικονόμου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, ο διευθυντής Ιωάννης Καζλάρης κατέθεσε φάκελο συμβάντων των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σε αυτό τον φάκελο παρατίθεται το ποινικό προφίλ των 1.399 κρατουμένων, υπόδικων και κατάδικων, που περιλαμβάνει εκτελεστές συμβολαίων θανάτου (Μαφία των Φυλακών), μεγαλοδιακινητές ναρκωτικών (καρτέλ κοκαΐνης), ηγέτες εγκληματικών οργανώσεων ληστών και διαρρηκτών (Vor V Zakone), τρομοκράτες αναρχικής ιδεολογίας («17Ν», «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»), που δημιουργεί ένα επικίνδυνο κράμα, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί.

Στην ίδια σύσκεψη βρέθηκαν όλοι οι διευθυντές των καταστημάτων κράτησης και σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας δίνοντας ανάλογους φακέλους συμβάντων, των φυλακών που διοικούν και αξιολόγησης του προσωπικού τους. Στόχος η χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στα καταστήματα κράτησης, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

σχετικά άρθρα