Κατασκήνωση
Εγκλωβίστηκαν στην περιοχή «Ποτάμι»

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή «Κάβο Ντόρο», στην Κάρυστο, ώστε να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο οι κατασκηνωτές που εγκλωβίστηκαν από την υπερχείλιση του χειμάρρου.

Οι άνθρωποι που έκαναν ελεύθερο κάμπινγκ στην περιοχή «Ποτάμι», ανατολικά της Καρύστου και κοντά στο χωριό Πλατανιστός, έζησαν τα ξημερώματα στιγμές αγωνίας.

Λίγο μετά τις 3:00 το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας στην Εύβοια ενημερώθηκε, μέσω του ευρωπαϊκού κωδικού κλήσης εκτάκτων αναγκών 112, ότι ένας χείμαρρος πλημμύρισε και παρέσυρε μια σκηνή και ένα αυτοκίνητο των κατασκηνωτών που βρίσκονται στην περιοχή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, ενώ ξεκίνησε και οκταμελής ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από Λαμία και πεζοπόρο τμήμα για το σημείο.

Όταν οι διασώστες έφτασαν εκεί, διαπίστωσαν ότι λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου η κυκλοφορία έχει διακοπεί και δεν υπάρχει πρόσβαση στο απέναντι σημείο, προς την περιοχή «Κάβο Ντόρο», όπου βρίσκονται οι κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασκηνωτές είναι δέκα άτομα, έξι ενήλικες και τέσσερα παιδιά, οι οποίοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Υπήρξε και μια πληροφορία από τους κατασκηνωτές, πως ένα ζευγάρι έφυγε νωρίτερα, με τον χείμαρρο να έχει υπερχειλίσει και δεν γνωρίζουν τι έγινε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με επικεφαλής τον περιφερειακό διοικητή Στερεάς Αντιπύραρχο, Ευάγγελο Παλιό, που βρίσκεται στο σημείο και συντονίζει την επιχείρηση, ψάχνουν εξονυχιστικά, ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα να έχει συμβεί το οτιδήποτε και στήνουν επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατασκηνωτών που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του «Κάβο Ντόρο»

Πηγή: lamiareport

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα