Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι έκταση στα νότια του Λέντα στο Ηράκλειο, πλησίον του χωριού Μιαμού του Δήμου Γόρτυνας. Η φωτιά πλησίασε ένα σπίτι και καλλιεργήσιμη έκταση, ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τον κίνδυνο επέκτασης, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δυσκόλεψαν το έργο τους. Το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, ήταν ένα δύσβατο σημείο στο οποίο τα κλιμάκια της ΠΥ αδυνατούσαν να φτάσουν με οχήματα, όποτε τα πεζοπόρα τμήματα που έφτασαν, ανέλαβαν το κυρίως έργο της κατάσβεσης.
Πιο συγκεκριμένα, για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες έφτασαν 2 πεζοπόρα τμήματα, 10 οχήματα, 30 άνδρες και 4 αξιωματικοί της Π.Υ.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης η φωτιά έχει οριοθετηθεί και βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.
ΑΠΕ ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πρέβεζα: Ισραηλινή τουρίστρια έκανε άσεμνη χειρονομία σε κοπέλα που τραγουδά για την Παλαιστίνη (Βίντεο)
Νέο μάθημα στο Λύκειο από το νέο έτος - Ποιο είναι
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ