Ερευνα: Τα λουλούδια στο σπίτι μειώνουν τα επίπεδα πόνου και στρες
Τα λουλούδια σε έναν άρρωστο ή θλιμμένο φίλο μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή ως δώρο, αλλά η εγκάρδια χειρονομία είναι πραγματικά πιο χρήσιμη από ό, τι νομίζετε.

Τα λουλούδια έχουν πολλά περισσότερα απ’ ό, τι γλυκιά μυρωδιά και όμορφη όψη, έχουν ευεργετικές ιδιότητες και θετικά αποτελέσματα στην υγεία μας.

Η Αμερικανική Εταιρεία Φυτοκομίας (ASHS) διενήργησε μια έρευνα αξιολογώντας εάν τα φυτά έχουν θεραπευτικές επιδράσεις σε χειρουργημένους ασθενείς και τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά.

Ενενήντα ασθενείς χωρίστηκαν σε δωμάτια είτε με φυτά, είτε χωρίς φυτά. Εκείνοι που νοσηλεύονταν σε δωμάτια με κάποιου είδους φύλλωμα είχαν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα από εκείνα που δεν είχαν.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, που συνέταξαν οι Ρίτσαρντ Χ. Μάτσον και Σέονγκ Χιουν Παρκ, οι ασθενείς σε μετεγχειρητική παρακολούθηση και φροντίδα βρέθηκαν σε δωμάτια με λουλούδια είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό, χαμηλότερα ποσοστά πόνου, άγχους και κόπωσης. Είχαν επίσης θετικά συναισθήματα και μεγαλύτερη ικανοποίηση για τα δωμάτια τους από ό, τι οι ασθενείς σε δωμάτια χωρίς φυτά.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι τα λουλούδια θα πρέπει να είναι «συμπληρωματική ιατρική» για την αποκατάσταση ασθενών.

Με βάση μία άλλη έρευνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Harper’s Bazaar, συνάγεται το συμπέρασμα ότι μπουκέτα λουλουδιών μπορεί επίσης να μας κάνουν να νιώθουμε λιγότερο άγχος.

Στην έρευνα τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο Complementary Therapies In Medicine, φοιτήτριες που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια τοποθέτησαν βάζο με τριαντάφυλλα στους κοιτώνες τους. Τα αποτελέσματα περιλάμβαναν έδειξαν ότι οι νεαρές γυναίκες αισθάνθηκαν πιο χαλαρά, με λιγότερο άγχος από πριν.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κερα
Οικογενειακή τραγωδία στο Κερατσίνι: Ηλικιωμένοι δεν άντεξαν τον θάνατο του γιου τους και πέθαναν δίπλα-δίπλα στο μπαλκόνι
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ο εγγονός των ηλικιωμένων επισκέφτηκε τους παππούδες του και τους βρήκε ξαπλωμένους στο...
Οικογενειακή τραγωδία στο Κερατσίνι: Ηλικιωμένοι δεν άντεξαν τον θάνατο του γιου τους και πέθαναν δίπλα-δίπλα στο μπαλκόνι
trump_mad.jpg
O Τραμπ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν επιθέσεις σε στόχους εντός της Βενεζουέλας

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν σύντομα στρατιωτικές ενέργειες σε...

O Τραμπ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν επιθέσεις σε στόχους εντός της Βενεζουέλας
οπεκεπε
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότης δήλωσε 6.000 κερδισμένα λαχεία για να δικαιολογήσει τα έσοδα του
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά περιστατικά αφορά κτηνοτρόφο από την Κεντρική Ελλάδα, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει 6.000 κερδισμένα λαχεία
ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρότης δήλωσε 6.000 κερδισμένα λαχεία για να δικαιολογήσει τα έσοδα του
νηπια
SOS από γονείς και μαθητές για το μέλλον νηπιαγωγείου στα Άνω Πατήσια - Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν λύση για τη στέγαση
Κινητοποίηση για το 99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών εν μέσω κινδύνου έξωσης
SOS από γονείς και μαθητές για το μέλλον νηπιαγωγείου στα Άνω Πατήσια - Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν λύση για τη στέγαση