Υπουργείο Παιδείας: Νέο σχέδιο για τη στέγαση εκπαιδευτικών σε νησιά και ορεινές περιοχές

Κοινωνία 0

Χανιά: Ποινή φυλάκισης σε Γερμανούς που υπέστειλαν την ελληνική σημαία

Υποστολή σημαίας
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για προσβολή δημοσίων συμβόλων

Ποινή δέκα μηνών με τριετή αναστολή για προσβολή δημοσίων συμβόλων κατά συναυτουργία είναι η ποινή που επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων στους δύο νεαρούς Γερμανούς στρατιωτικούς οι οποίοι προχώρησαν την Κυριακή σε υποστολή της ελληνικής σημαίας στο Σταυρό Ακρωτηρίου στην Κρήτη και σε αντικατάστασή της από τη Γερμανική.

Η πράξη τους έγινες αντιληπτή από Χανιώτες, οι οποίοι μάλιστα εντόπισαν την ελληνική σημαία πεταμένη στα βράχια. Οι δράστες της προσβολής των συμβόλων δεν άργησαν να εντοπιστούν και όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για δύο Γερμανούς στρατιωτικούς, οι οποίοι προχώρησαν στην ενέργεια αυτή στη διάρκεια πεζοπορίας στην περιοχή του Σταυρού. Μάλιστα, απέδωσαν την πράξη τους στην ορειβατική συνήθεια να αναρτάται η σημαία της χώρας από την οποία προέρχονται οι ορειβάτες στην κορυφή που «κατέκτησαν».

Υποστολή σημαίας

Οι δύο Γερμανοί υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν τους Έλληνες. Ο ισχυρισμός τους ωστόσο, δεν έπεισε το δικαστή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο νεαροί θα επιστρέψουν αύριο στην πατρίδα τους, όπου λόγω και της ιδιότητάς τους αναμένεται να ελεγχθούν πειθαρχικά.

Πηγή:  cretapost.gr

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία