Thumbnail
Ζήτησε και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, συγκατηγορούμενου του Επαμενώνδα Κορκονέα

Την μετατροπή της κατηγορίας που βαρύνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η διαδικασία ξεκίνησε με διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον Βασίλη Σαραλιώτη και στη συνέχεια άρχισε η αγόρευση του κύριου εισαγγελέα που μεταξύ των άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πυροβόλησε βρισκόμενος σε κατάσταση θυμού.

«Αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει τα άτομα που ήταν απέναντί του» επεσήμανε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε πως ο Αλ. Γρηγορόπουλος ήταν «ο άτυχος της στιγμής».

Ωτσόσο, ο εισαγγελέας Εφετών σε πολλά σημεία της αγόρευσής του προσπάθησε να σκιαγραφήσει τη συμπεριφορά του Κορκονέα και, μεταξύ άλλων, διαπίστωσε «ανεξήγητη εγωιστική διάθεση», όπως είπε, τονίζοντας ακόμα ότι «μία τέτοια κίνησή του, να πυροβολήσει σε κατοικημένη περιοχή, ήταν τρελή». Μάλιστα, με έμφαση σημείωσε ότι ιδιαίτερα ο Κορκονέας «ήθελε να δείξει τα προσόντα του και την ανωτερότητά του, την προσωπική και όχι την ανωτερότητα της Αστυνομίας, και ενήργησε μέσα σε θυμό και αγανάκτηση, μια συμπεριφορά η οποία κρίνεται επιπόλαια, αντιυπηρεσιακή και αντιεπιχειρησιακή».

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει λογική εξήγηση για αυτά τα οποία εξελίχτηκαν» και τατόνισε πως «ο τρόπος που ενήργησαν απέχει κάθε έννοιας που έχει σχέση με την Αστυνομία, απάδουν από την αξιοπρέπεια των ατόμων».

Σημείωσε πως «ο Αλέξης ήταν ο άτυχος της στιγμής που δέχτηκε τη σφαίρα από εξοστρακισμό», και παράλληλα υπογράμμισε πως «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

«Οι υπόλογοι εξακολουθούν να μη λένε την αλήθεια και προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα» είπε μεταξύ των άλλων ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος, χαρακτηρίζοντας αντιφατική την πρόταση του εισαγγελέα.
Από την άλλη πλευρά ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας τόνισε πως η πρόταση του εισαγγελέα έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που απασχόλησαν το δικαστήριο όλο αυτό το διάστημα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έξωση στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Μονογονεϊκή οικογένεια με μωρό 15 μηνών απειλείται με έξωση (Βίντεο)
Στο σημείο δικαστικός κλητήρας και αστυνομία – Η Ένωση Ενοικιαστών καλεί σε άμεση κινητοποίηση
Θεσσαλονίκη: Μονογονεϊκή οικογένεια με μωρό 15 μηνών απειλείται με έξωση (Βίντεο)
Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης σε Βαρτζόπουλο: «Συγχαρητήρια» για την αποτελεσματικότητα στην Ψυχική Υγεία
«Θα συνεχίσουμε την ψυχιατρική μεταρρύθμιση για το καλό του ελληνικού λαού» - Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον απερχόμενο υφυπουργό
Γεωργιάδης σε Βαρτζόπουλο: «Συγχαρητήρια» για την αποτελεσματικότητα στην Ψυχική Υγεία
ΠΑΣΕΠ, εκπαιδευτικοί πληροφορικής
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πληροφορικής στο ΥΠΑΙΘΑ - Άνοιξαν οι αιτήσεις
Τριετείς αποσπάσεις για εκπαιδευτικούς ΠΕ86 στις Γενικές Διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας – Άνοιξε η πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πληροφορικής στο ΥΠΑΙΘΑ - Άνοιξαν οι αιτήσεις