Thumbnail
Απείλησαν παρευρισκόμενους για να μην καταγράψουν το περιστατικό - Ο νεαρός συμμετείχε στη διαμαρτυρία για τον μυστήριο θάνατο Αφρικανού στο συγκεκριμένο τμήμα - Προσήχθη "επειδή κρίθηκε ένοχος", λέει η αστυνομία

Το μένος τους σε ένα 19άχρονο παιδί, φοιτητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλους της της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση έβγαλαν χθες οι άντρες των ΜΑΤ που φύλαγαν το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, το αποκαλούμενο και «αμαρτωλό τμήμα», καθώς βαρύνεται με πλήθος καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας αλλά και υποψίες για «τυχαίους» ανεξιχνίαστους θανάτους, όπως ο πρόσφατος θάνατος του νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά. 

Ο Γ.Μ συμμετείχε μαζί με εκαντοτάδες άλλους διαδηλωτές και διαδηλώτριες στην μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Εμπουκά, που κατέληξε στο τμήμα μετά από προσαγωγή στις 8 Φεβρουαρίου.

«Οταν τελείωνε η πορεία, είχε σπάσει ο κόσμος, με ξεχώρισε ένας ματατζής από τους άλλους, με τράβηξε πιο πέρα μου έριξε μία μπουνιά στο πρόσωπο και μία στο στήθος, με έσυρε πίσω από τις κλούβες τραβώντας με από το λαιμό, λέγοντας "σε έχουμε δει, σε ξέρουμε εσένα"», λέει στην «Εφ.Συν» ο Γ.Μ. (τα πλήρη στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας).

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, και επιβεβαιώνει με τη μαρτυρία του ο φοιτητής, οι άντρες των ΜΑΤ απείλησαν τους συγκεντρωμένους που διαμαρτυρήθηκαν και τους εμπόδισαν να καταγράψουν το περιστατικό. «Μια κοπέλα που πήγε να τραβήξει βίντεο, της είπαν "θα σε προσάγουμε κι εσένα". Με πήγαν στο τμήμα Ομόνοιας για εξακρίβωση στοιχείων, μου είπαν "Οπου σε πετύχουμε είτε σε πορεία είτε όχι ή θα σε συλλάβουμε με τη μία ή θα σου σπάσουμε τα δόντια". Θεωρώ ότι δε με χτύπησαν περισσότερο επειδή είχε κόσμο κάτω και διαμαρτυρήθηκαν». 

Ευθείες βολές προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας αποδίδει η  Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στην ανακοίνωσή της, θεωρώντας ότι «φέρουν ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί στο σύντροφο από εδώ κι εμπρός. Είναι άλλωστε αυτή η ίδια ηγεσία που τόσα χρόνια δείχνει ανοχή στο περιώνυμο άσυλο βασανιστών που φέρει το όνομα «ΑΤ Ομονοίας", ενώ έχει συγκαλύψει δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο παρελθόν, με αποκορύφωμα βέβαια το θάνατο του Εμπουκά, για τον οποίο άλλωστε έγινε και η κινητοποίηση».

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιούνται μέλη του ΝΑΡ και της νΚΑ, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη εκφοβιστική προσαγωγή του γιατρού Πάνου Παπανικολάου από την αυλή του σπιτιού του και την περσινή απρόκλητη επιθεση στα γραφεία του ΝΑΡ. «Δεν τρομοκρατούμαστε! Είναι βαθιά γελασμένοι εάν νομίζουν πως θα κάμψουν έστω και για μια στιγμή την μαχητικότητα των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς κατά της αντιλαϊκής πολιτικής».

Την αλληλεγγύη της στον Γ.Μ εκφράζει η οργάνωση Ξεκίνημα καλώντας «τους νέους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, Έλληνες, μετανάστες ή πρόσφυγες, σε διαρκή εγρήγορση και πάλη ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία».

Τι αναφέρει η αστυνομία

Από την πλευρά της αστυνομίας αναφέρεται ότι «στις 3.05 το πρωί της Παρασκευής προσήχθη στο Α.Τ. Από αστυνομικούς της ΥΑΤ ημεδαπός, γεννημένος του 1999, επειδή κρίθηκε ένοχος. Στο τμήμα έγινε έλεγχος των στοιχείων του και στις 3.15 αποχώρησε μόνος του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο τμήμα ήταν συνεργάσιμος, δεν παραπονέθηκε για κάτι και δεν έφερε σημάδια κακοποίησης».

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα