Τα δώρα... δωρίζονται: Πάνε στο ΑΤΜ μαζί με τους εργοδότες και το επιστρέφουν
Καταγγελίες για συνθήκες μεσαίωνα

Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα καταγγέλλουν πολλοί εργαζόμενοι στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά, με εργοδότες που ξεπερνούν κάθε όριο προκειμένου να "γλιτώσουν" την υποχρεωτική από το νόμο καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.

Όπως δήλωσε στο news.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης, υπήρξε ακόμη και περίπτωση αλλοδαπής εργαζόμενης που δέχθηκε την αιφνιδιαστική επίσκεψή του ίδιου του εργοδότη της στο σπίτι της ο οποίος της ζήτησε πίσω το δώρο Χριστουγέννων. Κάνει επίσης λόγο "και για περιπτώσεις συναδέλφων που πήγανε στο ATM μαζί με τους εργοδότες" προκειμένου να επιστρέψουν τα χρήματα που του είχαν κατατεθεί.

Επισημαίνει ότι ειδικά στον κλάδο του επισιτισμού, ο οποίος προσφέρει τα μέγιστα στην κρητική οικονομία, έχει παρατηθεί το φαινόμενο, ο εργοδότης να ζητά από το σύνολο των εργαζομένων να επιστρέψουν κατευθείαν το ποσό που κατατέθηκε ως δώρο στους λογαριασμούς τους.

Υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα παραμένει όσο οι εργαζόμενοι φοβούνται να προχωρήσουν σε καταγγελίες για ανάλογες πρακτικές, με αποτέλεσμα αυτές να μην παίρνουν ποτέ το δρόμο της δικαιοσύνης.

Για το λόγο αυτό γίνεται και η δημοσιοποίηση περιστατικών που καταγραφεί τα τελευταία χρόνια προκειμένου οι εργαζόμενοι να αισθάνονται τη βεβαιότητα ότι μπορούν να απευθυνθούν στα πρωτοβάθμια σωματεία ή στις κατά τόπους επιθεωρήσεις εργασίας, προκειμένου να βρουν το δίκιο τους, καθώς κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους στερεί τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

σχετικά άρθρα

Η απάντηση του πατέρα του Παναγιώτη-Ραφαήλ στον Κικίλια για τη νοσηλεία στις ΗΠΑ
Η απάντηση του πατέρα του Παναγιώτη-Ραφαήλ στον Κικίλια για τη νοσηλεία στις ΗΠΑ
«Το παιδί είναι ήδη πολύ καλύτερα και αυτό μας δείχνει ότι η θεραπεία αποδίδει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το αποδέχονται στην Ελλάδα» - Μέσα σε...
Η απάντηση του πατέρα του Παναγιώτη-Ραφαήλ στον Κικίλια για τη νοσηλεία στις ΗΠΑ