Thumbnail

Στόχος επίθεσης από άγνωστους έγινε το κατάστημα του εργοδότη που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό πρώην εργαζομένου του, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Κινητοποιήσεις για την άγρια επίθεση στο συνάδελφο διανομέα

Παρασκευή 7/12 στις 10:30 το πρωί: συγκέντρωση στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους και μοτοπορεία

Παρασκευή 7/12 στις 12 το μεσημέρι: στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου θα εκδικαστεί η μήνυση του συναδέλφου!

Η εργοδοσία στην πιτσαρία mafiozo στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης επιτέθηκε με απίστευτη βιαιότητα στο συνάδελφο μας διανομέα με αποτέλεσμα να του προκαλέσει πολλαπλά κατάγματα στο πρόσωπο. Κι όλα αυτά επειδή ο συνάδελφος αρνήθηκε να εργαστεί ενώ ήταν άρρωστος!

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο τον τελευταίο μήνα και μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι εργοδότες τα τελευταία χρόνια εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους μας αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους. Οι δέκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών κτλ. μας δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε μέσα από την οργάνωση και τη συλλογική δράση με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας.

-Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου εργοδότη.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

   Τηλέφωνο : 6982268508    blog: dianomeisthess.blogspot.gr  Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

Τον άγριο ξυλοδαρμό διανομέα από τον πρώην εργοδότη του στη Θεσσαλονίκη καταδικάζει με ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.  

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Στη Θεσσαλονίκη, γίναμε ακόμα μια φορά μάρτυρες της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στον κλάδο της διανομής φαγητού.

Ο διανομέας φαγητού Τ.Τ. δέχθηκε μαφιόζικου τύπου επίθεση από τον πρώην εργοδότη του επειδή έκανε το λάθος να αρρωστήσει! Ο ξυλοδαρμός του εργαζόμενου αποτελεί ευθεία επίθεση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην εργασία με δικαιώματα.

Ο τραμπουκισμός και η ασυδοσία της εργοδοσίας, όμως δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητοι. Η καταγγελία του ντελιβερά αποτελεί από μόνη της πράξη αντίστασης και οφείλουμε να υπερασπιστούμε την πράξη του αυτή μέχρι το τέλος. Ο ξυλοδαρμός του εργαζομένου και το γεγονός μάλιστα πως δούλευε επί ενάμιση μήνα ανασφάλιστος αποδεικνύει για ακόμα μία φόρα πως για τους εργοδότες το κέρδος είναι πάνω από όλα. Καμία ανοχή στους τραμπουκισμούς και την αυθαιρεσία των εργοδοτών. Καταδικάζουμε τον ξυλοδαρμό του εργαζόμενου ντελιβερά και απαιτούμε την ποινική καταδίκη του δράστη – εργοδότη. Όποιος εργοδότης δεν σέβεται τα εργασιακά διακαιώματα θα πρέπει να τίθεται εκτός αγοράς εργασίας.

Η αυστηροποίηση των ελέγχων, η τιμωρία των παραβατών και η συνεχής κινητοποίηση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς αποτελούν τη μοναδική δίοδο ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα ώστε να κατακτήσουμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον εργαζόμενο Τ.Τ. και απαιτούμε την τιμωρία του τραμπούκου εργοδότη'»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα που πέτυχε στις πανελλήνιες 2025
Μητέρα και υποψήφια φοιτήτρια: Η Ευαγγελία Μαρίνου «διπλασιάζει» τη χαρά της με 15.950 μόρια και ένα μωρό καθ’ οδόν
Η Ευαγγελία Μαρίνου όχι μόνο σημείωσε σημαντική επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025, αλλά ετοιμάζεται και για τον πιο όμορφο ρόλο της ζωής της –...
Μητέρα και υποψήφια φοιτήτρια: Η Ευαγγελία Μαρίνου «διπλασιάζει» τη χαρά της με 15.950 μόρια και ένα μωρό καθ’ οδόν