Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ - Απειλές εξωσχολικών αν δεν γίνει κατάληψη

Πλήθος καταγγελιών για μεθόδευση εθνικιστικών καταλήψεων σε σχολεία της χώρας έκαναν τον γύρο της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, με ιστοσελίδες που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή, καθώς και σελίδες ακροδεξιών στα social media, να πρωτοστατούν.

Φαίνεται όμως ότι οι συγκεκριμένοι κύκλοι δεν έμειναν μόνο στην εθνικιστική προπαγάνδα και στη ρητορική μίσους, αλλά πήγαν ένα βήμα παραπέρα, με απειλές και ξυλοδαρμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το pontiki.gr, μαθητής λυκείου καταγγέλλει ευθείες απειλές για παρέμβαση εξωσχολικών στο σχολείο του, στα βόρεια προάστια, ώστε να επιβληθεί εθνικιστική κατάληψη, σε περίπτωση που οι μαθητές δεν λάμβαναν σχετική απόφαση. 

«Μάθαμε για δεκάδες περιστατικά σε όλη τη χώρα, και στην Αττική, όπου μαθητές αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε εθνικιστικές καταλήψεις». «''Τα σχολεία θα κλείσουν θέλετε δε θέλετε'', ήταν η απάντηση, ενώ σημειώθηκαν και τραμπουκισμοί». «Θα έρθουν 50 άτομα και θα το κλείσουν», απειλούσαν οι υποστηρικτές των καταλήψεων, καταγγέλλει ο Κώστας, τονίζοντας με νόημα ότι οι περιοχές που σημειώθηκαν τέτοια περιστατικά ήταν περιοχές με αυξημένα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, στο Γαλάτσι μαθητές της ΚΝΕ ξυλοκοπήθηκαν από άλλους μαθητές, έξω από σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο το όνομα στο νέο κόμμα του «ΕΛΑΣ»
ΕΛΑΣ: Το νέο επικοινωνιακό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα με επικεφαλής τη Θεώνη Κουφονικολάκου
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη: Τα βιογραφικά της ομάδας κρούσης για την επικοινωνία του ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ: Το νέο επικοινωνιακό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα με επικεφαλής τη Θεώνη Κουφονικολάκου