Σχολικά γεύματα 2026-2027: Ξεκινούν από την Τρίτη σε 1.982 Δημοτικά Σχολεία - Η λίστα

Κοινωνία 0

Μπαλτάκος: Γνωρίζαμε και ενημερώσαμε για νεκρούς ήδη από το βράδυ της Δευτέρας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δηλώσεις του Δημήτρη Μπαλτάκου, διοικητή των μονάδων ΟΥΚ που επιχείρησε στο Μάτι

Στην αποκάλυψη ότι πριν βραδιάσει είχαν εντοπίσει τους πρώτους νεκρούς στο Μάτι, ώρες πριν λάβει αναλυτική ενημέρωση της κατάστασης από τους αρμόδιους υπουργούς ο Πρωθυπουργός, δίχως να αναφερθούν τυχόν θύματα τη στιγμή εκείνη, προχώρησε ο επικεφαλής αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων που ηγείτο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, η οποία από τη πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και έσπευσε στην περιοχή, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Τα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Μπαλτάκος επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυροειδάκος σημείωσε ότι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική στις 19:40 το απόγευμα της Δευτέρας. Μάλιστα, τόνισε ότι, δεν δόθηκαν εγκαίρως εντολές στη διαθέσιμη αστυνομική δύναμη να μεταβεί στο Μάτι, καθώς επίσης πως επικοινωνούσαν μαζί του αστυνομικοί και του έλεγαν ότι είναι έτοιμοι, αλλά δεν είχαν λάβει ακόμα εντολές για το πού πρέπει να πάνε.

Την ίδια ώρα, η περιγραφή από τον επικεφαλής της ειδικής μονάδας υποβρυχίων αποστολών, της επιχείρησης διάσωσης στην περιοχή, συγκλονίζει.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

28η Οκτωβρίου: Τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών σε γιορτή και παρέλαση

Σοφία Ζαχαράκη: «Διατηρούμε ανοιχτά σχολεία ακόμη και για δύο ή τρία παιδιά στην περιφέρεια»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία