Thumbnail
Δύο σχετικά μεγάλες μελέτες απέδωσαν καλά νέα για σεξουαλικά ενεργά άτομα

Δύο σχετικά μεγάλες μελέτες σχετικά με αυτό το θέμα, , απέδωσαν καλά νέα για σεξουαλικά ενεργά άτομα. Αναλυτικά λένε ότι η συχνότητα της υψηλής εκσπερμάτισης φαινόταν να προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη, όπως εξηγεί ο  Marc Garnick, M.D., Διευθυντής της ετήσιας έκθεσης της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ για τις ασθένειες του προστάτη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το stogiatro.gr, στο πλαίσιο της μελέτης παρακολούθησης των επαγγελματιών υγείας του Χάρβαρντ, 29.342 άντρες ηλικίας μεταξύ 46 και 81 ετών ανέφεραν τον μέσο αριθμό εκσπερματώσεων τους σε νεαρή ηλικία (20-29 ετών), στα μέσα της ηλικίας (ηλικίες 40-49) και κατά τα τελευταία έτη. Οι εκσπερματίσεις συμπεριλάμβαναν τη σεξουαλική επαφή, τις νυκτερινές εκπομπές και τον αυνανισμό. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη παρείχαν επίσης συνολικά δεδομένα για την υγεία και τον τρόπο ζωής κάθε δύο χρόνια από το 1992 έως το 2000. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν 21 ή περισσότερες φορές το μήνα είχαν 33% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη σε σύγκριση με άνδρες που ανέφεραν τέσσερις έως επτά εκσπερμάτιζες καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Μία μελέτη 2.338 ατόμων στην Αυστραλία κατέληξε σε παρόμοιο συμπέρασμα. Συνολικά, οι άνδρες που κατά μέσο όρο ήταν 4.6 έως επτά εκσπερματίσεις την εβδομάδα ήταν 36% λιγότερο πιθανό να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη πριν από την ηλικία των 70 ετών από τους άνδρες που εκσπερμάτιζαν λιγότερο από 2,3 φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο. Η μελέτη δεν έδειξε καμία σχέση μεταξύ του καρκίνου του προστάτη και του αριθμού των σεξουαλικών εταίρων.

Μια προηγούμενη μελέτη, ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έκαναν σεξουαλική επαφή με 30 ή περισσότερες γυναίκες ήταν δύο έως τρεις φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη από τους άνδρες με μόνο έναν σύντροφο.

Απαιτείται περαιτέρω μελέτη για τη διερεύνηση πιθανών προστατευτικών μηχανισμών. Θεωρητικά, η εκκένωση του προστάτη από ερεθιστικές ή επιβλαβείς ουσίες μπορεί να είναι ένας τέτοιος μηχανισμός. Ανεξάρτητα από το γιατί συμβαίνει αυτό, μπορείτε να θεωρήσετε ότι η εκσπερμάτωση δεν είναι μόνο για ευχαρίστηση, αλλά μπορεί να μεταφέρει και άλλα οφέλη στην υγεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΤΡΟ
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις ημέρες του Πάσχα - Τα δρομολόγια για Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ
Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις ημέρες του Πάσχα - Τα δρομολόγια για Λεωφορεία, Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ