Thumbnail
Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα

Στον Κορυδαλλό βρίσκεται ο προφυλακιστέος Αρτέμης Σώρρας, κατηγορούμενος για σωρεία κακουργημάτων.

Ωστόσο δεν πτοείται και χαρακτηρίζει τη διαμονή του ως «συνεχιζόμενες διακοπές». Θεωρεί δε ότι οι πράξεις του έχουν οικουμενική απήχηση:

«Δεν έφυγα ποτέ από την Αθήνα. {…} Όλοι θέλουν να με διώξουν από την Ελλάδα. Γιατί εγώ ήρθα στην Ελλάδα από την Αμερική το 2012. Είναι ένα παγκόσμιο καθεστώς και αυτό που κάνω έχει παγκόσμια απήχηση», ανέφερε ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» για το διάστημα που είχαν χαθεί τα ίχνη του.
Ωστόσο, προσθέτει πως δεν κυκλοφορούσε έξω «κανονικά». «Όχι, δεν θα το πείτε κανονικά. Σαφώς και έβγαινα έξω. Και όχι μόνο στον Άλιμο. […] Πρέπει να ξέρετε ότι δεν με εδίωκε μόνο η Ασφάλεια των Αθηνών, ή οι 50 υπηρεσίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Με εδίωκαν και ξένες υπηρεσίες, γιατί το θέμα το δικό μου είναι παγκόσμιο».

Τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι για αυτόν «αδελφοί» ενώ αρνείται πως κάλεσε τους οπαδούς του σε άτυπη «στάση πληρωμών» για τα χρέη στην εφορία:

Ερωτηθείς αν κάλεσε τους οπαδούς του να πληρώσουν τις οφειλές του απαντά: «Δεν έχω οπαδούς, έχω αδερφούς. Και αδερφοί μου είναι όλοι οι άνθρωποι. Πείτε μου τι κάλεσα. Όλο τον κόσμο να πληρώσει; Βέβαια! Χρωστάς; Έλα να πληρώσεις. Μα εγώ ποτέ δεν είπα «δεν πληρώνω», σε αντίθεση με έναν ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε μην πληρώνετε και έμπαινε μπροστά στα διόδια. Ο Σώρρας είπε «ελάτε να πληρώσετε». Να πληρώσουν όλοι. Άρα είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε. Πώς; Μα με εντολή εξουσιοδότησης».

Κατά τον ίδιο, αν δεν ήθελε, η αστυνομία δεν θα τον είχε εντοπίσει. «Μα δεν θα μπορούσαν ποτέ να με βρουν. Έπρεπε να συμβεί για να τελειώσει. Δεν θα τελείωνε ποτέ. Εγώ θα κρυβόμουν, θα έκανα ηχητικά, δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτό».

Ο Σώρρας χαρακτηρίζει τη φυλακή «συνεχόμενες διακοπές» και λέει: «Όποιος θέλει να ξεκουραστεί μπαίνει φυλακή». Σε ερώτηση ποιο λάθος έκανε και βρέθηκε στη φυλακή απαντά: «Αν έκανα λάθος, θα ήμουν σε λήθη. Η φυλακή είναι μέσα στο μενού. Όλα είναι μέσα στο μενού ενός πολέμου. Και σε έναν πόλεμο δεν γίνεται να πας και να μη λαβωθείς».

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ.jpg
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα
«Ναι αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω, εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα».
Σαν σήμερα γεννιέται ο Τάσος Λειβαδίτης - Απαγγέλλει το πιο συγκλονιστικό ερωτικό του ποίημα