Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του άτυχου πιλότου του Mirage - Στις 14:00 η κηδεία του
Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας

Σήμερα το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του άτυχου 34χρονου πιλότου του Mirage, Γιώργου Μπαλταδώρου. Η τελετή θα λάβει χώρα στη γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Ήδη από τις 9:00 το πρωί μεταφέρθηκε η σορός του στην Καρδίτσα, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού και στις 14:00 το μεσημέρι θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

Υπενθυμίζεται ότι έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια συντριβής του MIRAGE-2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Έμπειροι αξιωματικοί εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της απώλειας χωρικού προσανατολισμού, γνωστής και ως vertigo, παραίσθηση κατά την οποία ο πιλότος χάνει τα όρια και δεν έχει αντίληψη, μπερδεύει το γαλάζιο του ουρανού με αυτό της θάλασσας.

Βάσιμο θεωρείται και το σενάριο ότι το δυστύχημα έγινε της νέφωσης και της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσαν στην περιοχή. Επίσης, η αφρικανική σκόνη δυσχέραινε κατά πολύ την ατμόσφαιρα.

best of network

σχετικά άρθρα