Απορρίφθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού το αίτημα του απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, για χορήγηση αναρρωτικής ή έκτακτης άδειας, μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος για τις εκπαιδευτικές άδειες.
Ο φοιτητής του μεταπτυχιακού προγράμματος του Πολιτικού της Νομικής διανύει ήδη τον ένα μήνα απεργίας πείνας και τη μία εβδομάδα απεργίας δίψας, ενώ αναμένεται να συνεχίσει τον αγώνα του, όσο και αν βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.
Ο ίδιος αναφέρει ότι οι γιατροί θεωρούν θαύμα το ότι βρίσκεται ακόμα εν ζωή, ενώ η δικηγόρος του σημειώνει ότι ο κρατούμενος απεργός πείνας είναι "εξαϋλωμένος".
Έξω από τις φυλακές βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής από φοιτητές και μέλη πολιτικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Ψηφίσματα αλληλεγγύης έχουν εκδόσει ακαδημαϊκοί, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, σωματεία και φορείς, καταγγέλλοντας τη στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ