Κατέληξε ένα από τα άτομα με αυτισμό που ήταν δεμένα με ιμάντες στο Λοιμωδών, στο Σκαραμανγκά. Όπως έγινε γνωστό φέρεται να πέθανε από λοίμωξη του αναπνευστικού.
Το εν λόγω άτομο είχε μεταφερθεί στο Αττικό νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ και αναφορές μελών του συλλόγου «Οικογένεια» των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, ο συμπολίτης μας που έχασε τη ζωή του έδειχνε να υπέφερε ένα 24ωρο νωρίτερα, καθώς έκλαιγε συνεχώς από την Τετάρτη.
Ο θάνατος του αυτιστικού ατόμου θα ερευνηθεί από ιατροδικαστή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια, ενώ πληροφορίες θέλουν την Εισαγγελία να ετοιμάζει προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό.
Όλα ξεκίνησαν από την «έξωση» 30 ατόμων με αυτισμό από το θεραπευτήριο Σκαραμαγκά. Τα άτομα μεταφέρθηκαν σε άλλες ακατάλληλες δομές με κίνδυνο τη ζωή τους, όπως καταγγέλλουν γονείς, όπου τους έδεναν σε κρεβάτια με ιμάντες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ