Μία μοναδική συνταγή για γαλατόπιτα
Πως θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα την πιο νόστιμη γαλατόπιτα

Ίσως να είναι η συνταγή που έχει πάει σε εξαιρετικά πολύ κόσμο χέρι - χέρι!

Μοναδική γεύση με μια υπέροχη υγρή αίσθηση στο στόμα.

Υλικά

-Σχεδόν 2 λίτρα γάλα (σε αυτή την ποσότητα βάζω 1 εβαπορέ, 1 κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο φρέσκο γάλα )

-600 γρμ ζάχαρη

-200 γρμ σιμιγδάλι ψιλό

-150 γρμ φρέσκο βούτυρο

-2 βανίλιες

-ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-4 αβγά

-4 φύλλα κρούστας

Εκτέλεση

-Βράζω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα 2/3 του βουτύρου, μέχρι να πήξει. Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνω τα αβγά.

-Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί φούρνου και βάζω 1-1 τα φύλλα βουτυρωμένα με το υπόλοιπο βούτυρο που είχαμε αφήσει και από επάνω την κρέμα.

-Πασπαλίζω με ζάχαρη παντού.

-Ψήνω στους 180ο C για 50΄ περίπου.

***Στο τέλος αν θέλω σερβίρω πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή: Ελπίδα Συμεωνίδου

 

σχετικά άρθρα

ΕΠΕ: Αναμενόμενο το πρόβλημα στο σύστημα αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ
ΕΠΕ: Αναμενόμενο το πρόβλημα στο σύστημα αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ
Ενωση Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ) σχετικά με το καταστροφικό πρόβλημα στο σύστημα αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ και τη θέση της Ελλάδας στο Δείκτη Ψηφιακής...
ΕΠΕ: Αναμενόμενο το πρόβλημα στο σύστημα αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ