Ίσως να είναι η συνταγή που έχει πάει σε εξαιρετικά πολύ κόσμο χέρι - χέρι!
Μοναδική γεύση με μια υπέροχη υγρή αίσθηση στο στόμα.
Υλικά
-Σχεδόν 2 λίτρα γάλα (σε αυτή την ποσότητα βάζω 1 εβαπορέ, 1 κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο φρέσκο γάλα )
-600 γρμ ζάχαρη
-200 γρμ σιμιγδάλι ψιλό
-150 γρμ φρέσκο βούτυρο
-2 βανίλιες
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-4 αβγά
-4 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση
-Βράζω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα 2/3 του βουτύρου, μέχρι να πήξει. Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνω τα αβγά.
-Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί φούρνου και βάζω 1-1 τα φύλλα βουτυρωμένα με το υπόλοιπο βούτυρο που είχαμε αφήσει και από επάνω την κρέμα.
-Πασπαλίζω με ζάχαρη παντού.
-Ψήνω στους 180ο C για 50΄ περίπου.
***Στο τέλος αν θέλω σερβίρω πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη.
Συνταγή: Ελπίδα Συμεωνίδου
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη