Πως θα κινηθούν αύριο τα ΜΜΜ σε Αθήνα και Θεσ/νίκη - Χωρίς τρένα και πλοία
24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία

24ωρη γενική πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κάτι που επιφέρει τροποποιήσεις στα ΜΜΜ σε όλη τη χώρα.

Αθήνα

Στην Αθήνα, οι συρμοί του μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κυκλοφορούν από τις 09:00 έως τις 16:00, λόγω στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Παράλληλα, τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ και ηλεκτρικού, λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Έτσι, θα κινηθούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της συμμετοχής του συνδικάτου εργαζομένων στη γενική πανελλαδική απεργία.

Ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσουν 75 λεωφορεία ανά βάρδια, σύμφωνα με τον αριθμό εργαζομένων, που έχουν δηλωθεί ως προσωπικό ασφαλείας,.

Κάθε γραμμή θα εξυπηρετείται από ένα λεωφορείο, ενώ σημειώνεται ότι τα νυχτερινά δρομολόγια της γραμμής 78Ν θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Το σύστημα τηλεματικής στις στάσεις θα λειτουργεί κανονικά κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Χωρίς τρένα

Όσον αφορά τα σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτά θα σταματήσουν να πραγματοποιούνται από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13/12/2017 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14/12/2017, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησηςπου εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Επίσης, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 13/12/2017. 

Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (με αφετηρίες Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα το βράδυ της Πέμπτης 14/12/2017, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Ακόμη, δεμένα θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 της Πέμπτης, έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τροποποιήσεις και αλλαγές δρομολογίων των εταιρειών.

Σε όλα τα λιμάνια της χώρας θα υπάρχει περιφρούρηση της απεργίας από ομάδες ναυτεργατών.

best of network

σχετικά άρθρα

Κεραμέως: Προτεραιότητα της ΝΔ η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης
Κεραμέως: Προτεραιότητα της ΝΔ η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης
Ομιλία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής
Κεραμέως: Προτεραιότητα της ΝΔ η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης