Thumbnail
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι με ευθύνη του εργολάβου

Με ρεφενέ σιτίζονται οι φοιτητές που διαμένουν στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει διακοπεί η τροφοδοσία υλικών στα μαγειρεία.

Ο λόγος  οι οφειλές προς τους προμηθευτές από τον ιδιώτη εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο της σίτισης των φοιτητών.

Φοιτητές που δεν διαμένουν στην εστία, κάνουν έρανο για να συγκεντρώσουν χρήματα για την αγορά τροφίμων μακράς διάρκειας, όπως μακαρόνια και ρύζι. Στη συνέχεια τα μαγειρεύουν και τα προσφέρουν στους ενοίκους της φοιτητικής εστίας, η πλειονότητα των οποίων προέρχονται από ασθενείς οικονομικά οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν το επιπλέον έξοδο που έχει προκύψει.

Η διακοπή σίτισης των ενοίκων της φοιτητικής εστίας, μπορεί ναμονοπωλεί τις συζητήσεις εντός της πανεπιστημιούπολης, όμως η Πρυτανεία δεν έχει πάρει ακόμα τουλάχιστον, κάποια θέση για την επίλυση του σημαντικού ζητήματος. Είναι γνωστό πως η διαχείριση και η λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου, όμως το ερώτημα που γεννάται είναι τι κάνει η Διοίκηση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, απέναντι στο μείζον θέμα διαβίωσης, που έχει ανακύψει και αφορά τους φοιτητές του.

Την ίδια ώρα στον αέρα βρίσκονται οι περίπου 40 εργαζόμενοι στη φοιτητική λέσχη, καθώς από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με ευθύνη του εργολάβου – διαχειριστή λειτουργίας του χώρου, παραμένουν απλήρωτοι και δεν έχει γίνει ανανέωση των συμβάσεων τους.

Αποτέλεσμα όπως καταγγέλλουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα που φτάνουν στο σημείο να μη μπορούν να καλύψουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες, ενώ είναι δύσκολη ακόμη και η μετάβαση στην εργασία τους.

Μάλιστα στις 4 Δεκεμβρίου προχώρησαν σε στάση εργασίας, διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Πηγή: dete.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεα περαμος
Νέα Πέραμος: Τον κρατούσαν αιχμάλωτο 6 μέρες - Δέκα σφαίρες και χαριστική βολή στο κεφάλι
Η ιατροδικαστική έκθεση ανατρέπει το αρχικό σενάριο για τη δολοφονία του 27χρονου
Νέα Πέραμος: Τον κρατούσαν αιχμάλωτο 6 μέρες - Δέκα σφαίρες και χαριστική βολή στο κεφάλι
Μαρινάκης
Π. Μαρινάκης για Δημόσιο: «Θα ξεβολευτούν όσοι παριστάνουν τους υπαλλήλους» (Βίντεο)
«Θέλουμε να κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα η αξιολόγηση στο Δημόσιο» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών...
Π. Μαρινάκης για Δημόσιο: «Θα ξεβολευτούν όσοι παριστάνουν τους υπαλλήλους» (Βίντεο)
pierce
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce»: Η αυθεντική σχολική εμπειρία φοίτησης στις 8 Φεβρουαρίου
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce», την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, από τις 10:30 έως τις 13:30, στο Pierce East Campus
«Μαθητές για μία μέρα στο Pierce»: Η αυθεντική σχολική εμπειρία φοίτησης στις 8 Φεβρουαρίου
Διευθυντές στο Δημόσιο
Δημόσιο: Προϊστάμενοι και διευθυντές με γραπτές εξετάσεις – Όλα όσα αλλάζουν
Σαρωτικές αλλαγές μέσω ΑΣΕΠ στις κρίσεις στελεχών – Έρχονται τεστ δεξιοτήτων, «βινιέτες» και αυτόματη ανανέωση κάθε τριετία
Δημόσιο: Προϊστάμενοι και διευθυντές με γραπτές εξετάσεις – Όλα όσα αλλάζουν