Thumbnail
Κάτω τα χέρια από την απεργία

ΑΔΕΔΥ

Κάτω τα χέρια από την απεργία – Πανελλαδική στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!
Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η Kυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12!

Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η Κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη.

Η σπουδή της Κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντιδημοκρατικών, αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο, προδίδει την προσπάθειά της να αποφύγει όσο μπορεί την οργή του κόσμου της εργασίας και την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κοραή στις 12.00 και στην πορεία προς την Βουλή που θα ακολουθήσει.
Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Πανελλαδική - Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη για να διατρανώσουμε όλοι και όλες μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.
Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, μέσα από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους, να οργανώσουν την αναγκαία αγωνιστική κλιμάκωση για την ανατροπή μιας πολιτικής που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον μας!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΔΝΤ
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καμαριέρα
Συλλογικές συμβάσεις: Οι νέοι μισθοί για εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί μετά την αύξηση – Αναλυτικοί πίνακες ανά ειδικότητα
Συλλογικές συμβάσεις: Οι νέοι μισθοί για εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό
αλεξ
Καυγάς μεταξύ Αλεξοπούλου και Στραβελάκη: "Πάρτε πίσω αυτό περί δολοφονίας χαρακτήρα"
Η αναφορά περί «δολοφονίας χαρακτήρα» προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Στραβελάκη, ο οποίος απάντησε σε υψηλούς τόνους, τονίζοντας ότι σε...
Καυγάς μεταξύ Αλεξοπούλου και Στραβελάκη: "Πάρτε πίσω αυτό περί δολοφονίας χαρακτήρα"
βροχή
Πότε ξεκινά η κακοκαιρία τον Φεβρουάριο - Βροχές για πολλές ημέρες μέσα στον μήνα
Επιδείνωση από Τετάρτη απόγευμα - Τοπικά δεν αποκλείονται ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές
Πότε ξεκινά η κακοκαιρία τον Φεβρουάριο - Βροχές για πολλές ημέρες μέσα στον μήνα