Thumbnail
Συνολικά 604.389 είναι οι εγκεκριμένες αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Ποσοστό δηλαδή που ανέρχεται στο 43,08% των αιτήσεων για κοινωνικό μέρισμα που υποβλήθηκαν συνολικά. 

Οι αριθμοί αυτοί προκύτπουν από τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν, μέχρι εκείνη την ώρα, ανέρχονται σε 1.402.851, οι ακυρωμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 119.462, ποσοστό 8,52%, οι μη εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχονται σε 280.709, ποσοστό 20,01%, ενώ οι μη ολοκληρωμένες αιτήσεις (πιθανές μη εγκρίσεις, αναμονή συναίνεσης) είναι 344.899, ποσοστό 24,59%.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, ο οποίος άνοιξε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 και θα παραμείνει ανοιχτός, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017.

Πότε θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα

Στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Μιλώντας στον Real fm 97,8 η κα Αχτσιόγλου είπε ότι το κοινωνικό μέρισμα αφού υποβληθούν οι αιτήσεις και γίνει η εκκαθάριση θα μπει στους λογαρισμούς στις 15 Δεκεμβρίου.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα υπάρξει τεχνική συμφωνία. «Θα είναι μία γρήγορη αξιολόγηση, χωρίς προβλήματα, για να περάσουμε, αμέσως μετά, στην εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος και να ανοίξει ο διάδρομος για την έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018» τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Το Διεθνές Απολυτήριο (IB) «μπαίνει» στα Δημόσια Λύκεια – Όλες οι αλλαγές
Ισότιμο με το απολυτήριο Γενικών Λυκείων το International Baccalaureate – Πώς θα γίνει η επιλογή μαθητών, ποιοι εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν και το...
Το Διεθνές Απολυτήριο (IB) «μπαίνει» στα Δημόσια Λύκεια – Όλες οι αλλαγές
sde
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Έλεγχος απολυτηρίων με ένα «κλικ»
Νέα ψηφιακά εργαλεία για την εγγραφή στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας - Διασταύρωση στοιχείων μεταναστών και άμεση επιβεβαίωση απολυτηρίων
Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Έλεγχος απολυτηρίων με ένα «κλικ»
ekdromi.jpg
«Εμπόδια» στις σχολικές εκδρομές: Αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης
Η Δ’ ΕΛΜΕΘ ζητά άμεσες παρεμβάσεις για να πραγματοποιηθούν κανονικά οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις
«Εμπόδια» στις σχολικές εκδρομές: Αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης