Thumbnail
Τα επεισόδια έληξαν με παρέμβαση των ψυχραιμότερων

Ένταση επικράτησε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας - Ειδυλλίας, με αφορμή την απουσία της δημάρχου, Ιωάννας Κριεκούκη, καθώς επρόκειτο για την πρώτη συνεδρίαση μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Μετά από ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε στη μνήμη των θυμάτων, ο επικεφαλής της μειοψηφούσας παράταξης, Γιώργος Σαμπάνης, κατηγόρησε τη Δήμαρχο ότι ήταν απούσα από τη συνεδρίαση αυτή στην οποία τιμήθηκαν οι νεκροί της περιοχής και μάλιστα με την παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Στο άκουσμα των λεγομένων, σύμβουλοι της παράταξης της κ. Κριεκούκη εξήγησαν ότι η δήμαρχος απουσιάζει, καθώς καταγράφει τα προβλήματα από τις πλημμύρες. Ορισμένοι όμως επιτέθηκαν φραστικά προπηλακίζοντας μάλιστα τον Γιώργο Σαμπάνη.

Τα επεισόδια έληξαν με παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ενώ οι κ. Πατούλης και Παχατουρίδης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Τι λέει η Δήμαρχος

Για τα επεισόδια τοποθετήθηκε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η ίδια η Ιωάννα Κριεκούκη, εξηγώντας ότι δεν παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα έφθασε στη Μάνδρα εκπρόσωπος της εταιρείας Βαρδινογιάννη, τον οποίο συνόδευσε σε παιδικό σταθμό της περιοχής που έχει υποστεί ζημιές, προκειμένου να αναλάβει τις επισκευές του

Αναφερόμενη στον Γιώργο Σαμπάνη υποστήριξε ότι πρόκειται για «σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης που έρχεται πέντε φορές τον χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο για καβγά».

Πράλληλα, η Δήμαρχος δήλωσε είπε «θεώρησε αναγκαίο να πουλήσει εφέ σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, που είμαστε διαλυμένοι, να πει “πού είναι ο δήμαρχος, πού τα δίνετε τα τρόφιμα”».

«Ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να συγκρατηθούν οι σύμβουλοί μου, με τις γαλότσες και τη λάσπη, να δεχθούν αυτήν την κατάσταση», ανέφερε η κ. Κριεκούκη και πρόσθεσε ότι «τα δημοτικά συμβούλια είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας».

Η τοποθέτηση Σαμπάνη για το ζήτημα

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της Εφημερίδας των Συντακτών με τον Γιώργο Σαμπάνη, ο τελευταίος κατήγγειλε ότι η δήμαρχος αποχώρησε συνειδητά πέντε λεπτά πριν από την έναρξη της διαδικασίας:

«Τι φοβήθηκε, τα ερωτήματά μας; Την είχα προειδοποιήσει την κ. Κριεκούκη, 6 μήνες πριν την καταστροφή, υπάρχουν τα πρακτικά. Εμείς είχαμε καταψηφίσει την ανάπλαση της Κοροπούλη κι είχα ζητήσει να γραφτεί στα πρακτικά: εφόσον δεν έχει γίνει εκτροπή του ρεύματος της Αγίας Αικατερίνης, σε ενδεχόμενη πλημμύρα θα καταστραφούν τα μαγαζιά, θα πνιγεί κόσμος και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα. Διότι όταν αυξάνεις τα πεζοδρόμια, το νερό θα μπει από τα παράθυρα μέσα (...) Γνωρίζει πολλά η κ. δήμαρχος, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι (...), με ειρωνευόταν τότε η δήμαρχος, την είχα προειδοποιήσει για πολλά πράγματα».

Στο πρακτικό της υπ’ αριθμ. 8/2017 συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μάνδρας-Ειδυλλίας (με αριθμό απόφασης 75) για την έγκριση της ανάπλασης της οδού Κοροπούλη (την οποία ο κ. Σαμπάνης ενοχοποιεί για τη φονική πλημμύρα) καταγράφεται ότι ο κ. Σαμπάνης (μαζί με τον έτερο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Κολοβέντζο) μειοψήφησαν και το έργο εγκρίθηκε με 15 θετικές ψήφους επί 18 παρόντων.

Στο έγγραφο καταγράφεται η διαφωνία του κ. Σαμπάνη, ο οποίος δήλωσε: «Το έργο θα είναι ταφόπλακα για τα μαγαζιά, θα δημιουργήσει ανέργους και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών». «Στο έγγραφο προφανώς δεν καταγράφεται όλη η τοποθέτησή μου, στο δημοτικό συμβούλιο έχω μιλήσει και για νεκρούς», λέει ο κ. Σαμπάνης, ο οποίος έχει ζητήσει και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δικαστήριο
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
Προκήρυξη για την εισαγωγή 122 νέων σπουδαστών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών – Δύο στάδια εξετάσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Δικαστήρια: Νέος γραπτός διαγωνισμός ΕΣΔΙ – Από σήμερα οι αιτήσεις
διαγωνιζόμενοι στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ
2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 20/6: Έκτακτο για 47000 - Βγήκαν όλα τα Τεστ
Σαν "βόμβα" έσκασε για όλους τους 47.000 υποψήφιους του ΑΣΕΠ η παρακάτω δημοσίευση λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις του 2ου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ -...
2ος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 20/6: Έκτακτο για 47000 - Βγήκαν όλα τα Τεστ
Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»
«Στην πόλη μας υπάρχουν σχολεία που στάζουν οι στέγες, που πλημμυρίζουν τα προαύλια, που είναι χαλασμένα τα υδραυλικά»
Σχολεία σε κίνδυνο: «Στάζουν οι στέγες και πλημμυρίζουν τα προαύλια»