Thumbnail
Η 1η έκθεση Κ.ΑΛ.Ο. πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας. Από 1 έως 3 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, περισσότερες από 150  κοινωνικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί εργαζομένων από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν, για πρώτη φορά, στον ίδιο χώρο, παρουσιάζοντας συγχρόνως στο ευρύ κοινό τη δυναμική της κοινωνικής οικονομίας. 

Στη διάρκεια της έκθεσης, οι φορείς ΚΑΛΟ μοιράστηκαν εμπειρίες και προβληματισμούς, αντάλλαξαν απόψεις και τεχνογνωσία, συνεργάστηκαν και ανέπτυξαν δεξιότητες σχετικά με την οργάνωση, την επικοινωνία, τον κοινωνικό αντίκτυπο και τις δυνατότητες εξέλιξης της επιχείρησής τους, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, τα κοινωνικά εγχειρήματα ενημερώθηκαν από την Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο. του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις υποστηρικτικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, οι επισκέπτες γνώρισαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των κοινωνικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών εργαζομένων, το περιεχόμενο της κοινωνικής οικονομίας, τη συμβολή της στο οικονομικό οικοσύστημα και το οικονομικό και κοινωνικό όφελος που προσφέρει. 

Η 1η έκθεση Κ.ΑΛ.Ο. πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου μάθηση – ΕΣΠΑ». Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, η βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, η Δια Βίου Μάθηση, η ευαισθητοποίηση για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksiologisi1.jpg
Διαδικτυακή εκδήλωση στις 12/5: Αντίθεση στην αξιολόγηση και τις νέες απειλές για εκπαιδευτικούς
Ενίσχυση της προσβασιμότητας και της ειδικής εκπαίδευσης στην περιοχή με την ίδρυση του ΣΜΕΑΕ για μαθητές με ειδικές ανάγκες
Διαδικτυακή εκδήλωση στις 12/5: Αντίθεση στην αξιολόγηση και τις νέες απειλές για εκπαιδευτικούς
Εικόνα από την 108η Σύνοδο Πρυτάνεων
Πόρισμα 108ης Συνόδου Πρυτάνεων: Η υπερπροβολή της παραβατικότητας πλήττει τη διεθνοποίηση των Πανεπιστημίων
Όλες οι προτάσεις για ασφάλεια, χρηματοδότηση και θεσμικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια - Στο επίκεντρο η διεθνοποίηση των ΑΕΙ
Πόρισμα 108ης Συνόδου Πρυτάνεων: Η υπερπροβολή της παραβατικότητας πλήττει τη διεθνοποίηση των Πανεπιστημίων
vrefonipiakos
Βόλος: Προκαταρκτική εξέταση για τον παιδικό σταθμό όπου 4χρονη υπέστη εγκαύματα από ζεστό νερό
Η εισαγγελέας ανηλίκων διερευνά τις συνθήκες τραυματισμού του παιδιού κατά τη διάρκεια παιχνιδιού μαγειρικής – Δεν έχει υποβληθεί μήνυση από τους...
Βόλος: Προκαταρκτική εξέταση για τον παιδικό σταθμό όπου 4χρονη υπέστη εγκαύματα από ζεστό νερό
sxoliko.jpg
«Κατεβείτε, θα εκραγεί το λεωφορείο!» - Φωτιά σε σχολικό στη Ρόδο με 80 μαθητές
Μαθητές εκκενώνουν πανικόβλητοι το λεωφορείο που φλεγόταν εν κινήσει – Καθυστερήσεις στην έξοδο προκαλούν σοβαρούς φόβους για την ασφάλεια
«Κατεβείτε, θα εκραγεί το λεωφορείο!» - Φωτιά σε σχολικό στη Ρόδο με 80 μαθητές