Αρναούτογλου: Που να κρατάτε ομπρέλα σήμερα Πέμπτη - Η εκτίμηση για την 28η Οκτωβρίου

Κοινωνία 0

Υπόθεση ΕΟΚ: Οι έξι συλλήψεις, τα κατασχεθέντα χρήματα και η έρευνα για χειραγώγηση αγώνων

ΛΙΟΛΙΟΣ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο επίκεντρο οικονομικά στοιχεία, ψηφιακά αρχεία και μαρτυρικές καταθέσεις – Τι υποστηρίζει η πλευρά των κατηγορουμένων

Στην ανακριτική διαδικασία περνά η υπόθεση φερόμενης χειραγώγησης αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ, μετά τις συλλήψεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιου, τεσσάρων διαιτητών και πρώην διαιτητών και του επιχειρηματία Γιώργου Μαυραγάνη.

Οι έξι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των ενταλμάτων και της διαδικασίας ενώπιον του ανακριτή. Η υπόθεση αφορά κατηγορίες δωροδοκίας και δωροληψίας στο πλαίσιο της αθλητικής νομοθεσίας. 

Μαζί με τον Βαγγέλη Λιόλιο συνελήφθησαν η Βασιλική Τσαρούχα, ο Πέτρος Παπαπέτρου, ο Τάσος Πηλοΐδης και ο Ηλίας Κορομηλάς. Η Τσαρούχα συνελήφθη στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, ενώ ο Γιώργος Μαυραγάνης εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, όπου εκτελέστηκε το ένταλμα σε βάρος του.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην οικονομική διάσταση της έρευνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, στην κατοικία του Πέτρου Παπαπέτρου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 820.000 ευρώ σε μετρητά. Η προέλευση του ποσού αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης, χωρίς η ανεύρεσή του να αποδεικνύει από μόνη της σύνδεση με παράνομη δραστηριότητα.

Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και αποθηκευτικά μέσα. Οι Αρχές αναζητούν επικοινωνίες και αρχεία που θα μπορούσαν να διασταυρωθούν με μαρτυρικές καταθέσεις και οικονομικές κινήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες.

Σημαντική αφετηρία της υπόθεσης αποτέλεσε η καταγγελία της ΚΑΕ Αμαρουσίου τον Απρίλιο του 2026. Στο υλικό που περιγράφουν τα ρεπορτάζ περιλαμβάνονται μηνύματα σχετικά με ορισμούς διαιτητών, καθώς και επικοινωνίες των οποίων το περιεχόμενο εξετάζεται για ενδεχόμενη σύνδεση με χρηματικές συναλλαγές. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ελέγχονται περίπου 50 αναμετρήσεις διαφορετικών κατηγοριών, μεταξύ αυτών εφηβικών και σχολικών διοργανώσεων.

Ως προς την εγκληματική οργάνωση, οι διαθέσιμες αναφορές δεν είναι ενιαίες: ορισμένα δημοσιεύματα παρουσιάζουν την κατηγορία ως δεδομένη, ενώ άλλα αναφέρουν ότι εξετάζεται η απόδοσή της. Το ακριβές περιεχόμενο των διώξεων χρειάζεται να αποσαφηνιστεί από τα δικαστικά στοιχεία. 

Από την πλευρά των κατηγορουμένων, επισημαίνεται ότι δεν είχαν ακόμη λάβει γνώση της δικογραφίας. Οι ίδιες πηγές αμφισβητούν τις πληροφορίες ότι είχαν προηγουμένως κληθεί και δεν προσήλθαν για εξηγήσεις. Η διερεύνηση συνεχίζεται και η ποινική ευθύνη κάθε εμπλεκομένου θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη, με σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κλειστά σχολεία για έως και έξι ημέρες πριν την 28η Οκτωβρίου

Παιδικός καρκίνος: Ο κανόνας «των τριών» που μπορεί να σώσει ζωές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία