Thumbnail
Έγγραφο του Υπουργείο Εξωτερικών καίει την  διευθυνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ;

Είναι γνωστό το εκπαιδευτικό και οικονομικό σκάνδαλο με τα Κέντρα Μελέτης. Όπως έχει αναφέρει και στο παρελθόν η ΟΙΕΛΕ, ο συγκεκριμένος χώρος επαγγελματικής δραστηριότητας είναι ίσως ο μοναδικός σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα που λειτουργεί απολύτως ανεξέλεγκτα, χωρίς να υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, χωρίς την ύπαρξη κανενός ελέγχου από την πολιτεία, χωρίς να καταβάλλονται εισφορές στα δημόσια ταμεία και με τεράστιους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων μαθητών και εργαζόμενων, καθώς ουδείς έχει πιστοποιήσει τα κτίρια.

Γίνεται αναφορά και στις τεράστιες ευθύνες του Προέδρου και της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ οι οποίοι, παρά τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ για τα παράνομα Κέντρα Μελέτης, επί τρεις τουλάχιστον μήνες αδράνησαν χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην έχει ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσής τους αλλά να έχουμε και το φαινόμενο μετατροπής φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών σε Κέντρα Μελέτης, ώστε να μην καταβάλλουν εισφορές και να αμείβουν τους εκπαιδευτικούς με 60 έως 70% λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει ο ν.4415/2016.

Σε παλιότερο δημοσίευμά μας έχουμε σκιαγραφήσει το επιχειρηματικό προφίλ των Κέντρων Μελέτης, όπου διαπιστώνει κανείς πως ένα μεγάλο κομμάτι αυτών είναι παρανόμως ενταγμένα σε γνωστές αλυσίδες φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Διαπιστώνεται, ακόμη, πως τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν, όχι ως κέντρα δημιουργικής απασχόλησης αλλά αποκλειστικά με φροντιστηριακό χαρακτήρα έως τις 10:00μ.μ. και μέσα στα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα τα παιδιά (ειδικά αυτά που φοιτούν στο Δημοτικό) να υφίστανται μια βάναυση και εξοντωτική μαθησιακή εντατικοποίηση που αποβαίνει εις βάρος του ψυχικού και του συναισθηματικού τους κόσμου και τα κάνει να αποστρέφονται την εκπαίδευση.

Τέλος, έχουμε κάνει αρκετές αναφορές για τις ενέργειες της ΟΙΕΛΕ (καταγγελίες, αίτημα εισαγγελικής παραγγελίας κατά της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ), προκειμένου να σταματήσει το όργιο μαύρης εργασίας και φοροδιαφυγής, η αθλιότητα της εργασιακής εκμετάλλευσης και οι πολυποίκιλοι κίνδυνοι για μαθητές και διδάσκοντες.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΟΥΡΑ

Το θέμα έχει ουρά και αφορά και στη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ η οποία έχει καταγγελθεί από την ΟΙΕΛΕ πολλές φορές. Έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 25/10/2017, ζητάει από την διευθυνουσα Σύμβουλο κ. Γιανακοπούλου Ελένη να επιστρέψει στην οργανική της θέση (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού) προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά της!
Πρόκειται για ιδιαίτερα κρίσιμη εξέλιξη, διότι με το έγγραφο αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι αν και είχε "τοποθετηθεί" στον ΕΟΠΠΕΠ από το Μάιο, έκανε αίτημα απόσπασης από την υπηρεσία της μόλις το Σεπτέμβριο (η απόσπαση είναι προαπαιτούμενο για το διορισμό)!

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ αναφέρουν σε επιστολή τους στον Πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ

ΠΡΟΣ:         Τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Τα Μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ

Πληροφορηθήκαμε ότι στις 26/10/2017 κοινοποιήθηκε στον ΕΟΠΠΕΠ έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, βάσει του οποίου καλείται η φερόμενη ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ κ. Ελ. Γιαννακοπούλου να επιστρέψει άμεσα στην οργανική της θέση. Το έγγραφο κάνει αναφορά σε σχετική απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της ΓΓΑΕ που προφανώς απέρριψε το αίτημα απόσπασής της από την υπηρεσία και σε έγγραφη εντολή του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα, διότι πληροφορηθήκαμε από τρίτους για το κρίσιμο αυτό έγγραφο που επιβεβαιώνει τις ενστάσεις μας περί της νομιμότητας του διορισμού της εν λόγω, καθώς εκκρεμούσε η απόφαση απόσπασής της. Το πλέον προκλητικό στην υπόθεση είναι ότι η κ. Γιαννακοπούλου, που «τοποθετήθηκε» στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου το Μάιο του 2017, υπέβαλε αίτημα απόσπασης (που ήταν προαπαιτούμενη για το διορισμό της) μόλις το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το έγγραφο της ΓΓΑΕ! Παρά το γεγονός ότι αποδεικνύεται πια και δια επίσημων εγγράφων ότι η τοποθέτησή της ήταν παράνομη, η κ. Γιαννακοπούλου εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση της και υπογράφει ακόμη και σήμερα κρίσιμα έγγραφα που αφορούν μάλιστα οικονομικές συναλλαγές!
Πλέον οι ευθύνες του Προέδρου, αλλά και του ΔΣ είναι τεράστιες. Κάποιοι, στο όνομα της εξουσίας και της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων, κακοποίησαν τους θεσμούς και καταπάτησαν τη δικαιοσύνη. Τις οδυνηρές συνέπειες όμως της πρωτοφανούς αυτής συμπεριφοράς, και μάλιστα από κρατικό λειτουργό, θα τις υποστεί ο Οργανισμός, καθώς όλες οι αποφάσεις της εν λόγω είναι στον αέρα και μπορούν να προσβληθούν νομικά.  
Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ ζητούμε άμεσα ενημέρωση, όπως προβλέπεται, για το συγκεκριμένο έγγραφο της ΓΓΑΕ και θεωρούμε αυτονόητο ότι το εν λόγω ζήτημα θα περιληφθεί στην επόμενη ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου.
 

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ) ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

                     ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ               ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                  ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
                     ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΔΕΔΥ                         ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΣΕΕ                   ΑΝ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΣΕΕ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα