Μηνύσεις για το περιστατικό όπου εκπαιδευτικοί παιδικού σταθμού ζήτησαν από τα παιδιά, στο πλαίσιο προγράμματος, να ζωγραφίσουν πάνω σε ένα άλογο, κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς η Κατερίνα Τσέρτου και ο Αβραάμ Αβραχαμς, μέλη της ομάδας κατά των κακοποιήσεων ζώων "DREAMDANCERS".
«Οι μηνύσεις στρέφονται κατά του παιδικού σταθμού Θεσσαλονίκης ΚΟΠΕΡΤΙ και κατά του ΙΟΒΕ (Ιππικός Ομιλος Βορείου Ελλάδος) με βάση το νόμο του 2012 για τη μη χρησιμοποίηση ζώων για ψυχαγωγικά παιχνίδια», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ.Τσέρτου.
Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του παιδικού σταθμού Τάσος Γλαντζής, χαρακτήρισε το ζήτημα, "θέμα παιδαγωγικής συζήτησης".
«Η αναρώτηση πρέπει να γίνει στο κατά πόσο είναι ηθική και παιδαγωγική η συγκεκριμένη δράση» σημείωσε, τονίζοντας ότι τα παιδιά συμμετέχουν ανελιπώς τα τελευταία 12 χρόνια, στο πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας που υλοποιείται στους χώρους του Ιππικού Ομίλου Βόρειας Ελλάδας, «για λόγους ανάπτυξης της σχέσης των παιδιών με τα ζώα».
«Οσον αφορά τη ζωγραφική πάνω στα άλογα, έγινε μία φορά τον Σεπτέμβριο και μία ακόμη πριν από 5 χρόνια», ξεκαθαρίζει.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Διέγραψαν από σχολικό βιβλίο την λέξη Ιντιφάντα: Η "ουδετερότητα" που δεν είναι ουδέτερη
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ