Thumbnail
Δικηγόροι, μέλη δικηγορικών συλλόγων της χώρας, και ως προς τις οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, λογιστές Α' και Β' τάξης

Δωρεάν νομικές και οικονομικές υπηρεσίες σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των οποίων δεν υπερβαίνει τα δύο τρίτα των κατώτατων ετήσιων ατομικών αποδοχών που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θα παρέχεται μέσω της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Αυτό αναφέρει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας με τίτλο «'Ασκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και άλλες Διατάξεις», που κατατέθηκε πριν λίγο στη Βουλή.

Πάροχοι των συμβουλευτικών υπηρεσιών θα είναι, ως προς τις νομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, δικηγόροι, μέλη δικηγορικών συλλόγων της χώρας, και ως προς τις οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, λογιστές Α' και Β' τάξης.

Η δαπάνη για την κάλυψη της αποζημίωσης των παρόχων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στον οποίον και εγγράφεται προς τούτο κατ' έτος ειδική πίστωση.

Επίσης στο σχέδιο νόμου επέρχονται τροποποιήσεις στη λειτουργία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Μεταξύ των άλλων προβλέπεται αύξηση του αριθμού των οργανικών θέσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ, από 79 σε 115, προκειμένου αυτή, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «να μπορεί να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της, ιδίως μετά την ψήφιση του Ν. 4469/2017 «Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις» (Α' 62), οι οποίες καλύπτονται αποκλειστικώς με αποσπάσεις και μετατάξεις προσωπικού που υπηρετεί ήδη στο δημόσιο τομέα.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 7/6 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

oikopeda1
Μάχη με τον χρόνο για τα καθαρισμένα οικόπεδα – Η προθεσμία, οι έλεγχοι με drone και τα τσουχτερά πρόστιμα
Προθεσμία έως 16 Ιουνίου – Καταιγισμός καθαρισμών και δηλώσεων
Μάχη με τον χρόνο για τα καθαρισμένα οικόπεδα – Η προθεσμία, οι έλεγχοι με drone και τα τσουχτερά πρόστιμα
Αγώνας στις ΗΠΑ
Ηρωικός τερματισμός με... διπλή τούμπα – Μαθήτρια κέρδισε αγώνα με εντυπωσιακό τρόπο
Η Μπρούκλιν Άντερσον σκόνταψε στο τελευταίο εμπόδιο, έκανε τούμπες και πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού
Ηρωικός τερματισμός με... διπλή τούμπα – Μαθήτρια κέρδισε αγώνα με εντυπωσιακό τρόπο
astinomia-peripoliko
Άλιμος: «Ασχολούταν με το κινητό του ο οδηγός ταξί» – Τραγωδία με θύμα 62χρονη υπάλληλο καθαριότητας
Κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση με θανατηφόρο αποτέλεσμα ο 23χρονος
Άλιμος: «Ασχολούταν με το κινητό του ο οδηγός ταξί» – Τραγωδία με θύμα 62χρονη υπάλληλο καθαριότητας
Το πλοίο της Αλληλεγγύης
Madleen: Καταγγελίες ακτιβιστών για παρεμβολές από το Ισραήλ – «Ενδέχεται να προετοιμάζουν αναχαίτιση ή επίθεση»
Σοβαρά προβλήματα στην παρακολούθηση της αποστολής – «Πειράζουν το σήμα, φαίνεται πως πλησιάζει επέμβαση» αναφέρουν οι επιβαίνοντες
Madleen: Καταγγελίες ακτιβιστών για παρεμβολές από το Ισραήλ – «Ενδέχεται να προετοιμάζουν αναχαίτιση ή επίθεση»