Thumbnail
Το μελεκούνι της Ρόδου οδεύει πλέον στο να χαρακτηριστεί και επίσημα προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνταν

Όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, ενημερώθηκε από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ότι η απόφαση για το μελεκούνι δημοσιεύθηκε στις 24 Αυγούστου στα ειδικά έντυπα της ευρωπαϊκής ένωσης και αναμένεται η πάροδος των τριών μηνών για την κατάθεση τυχόν ενστάσεων, πριν χαρακτηριστεί και επίσημα ως ΠΓΕ.  

«Αναφορικά με το μελεκούνι όπως με ενημέρωσαν από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, έχει δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα των ευρωπαϊκών κοινοτήτων με ημερομηνία 24 Αυγούστου η απόφαση για το μελεκούνι ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.

Είναι το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας και μετά από διάστημα τριών μηνών αν δεν κατατεθεί κάποια ένσταση το μελεκούνι θα ενταχθεί στην εφημερίδα της ευρωπαϊκής κοινότητας ως προϊόν ονομασίας προέλευσης και προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης» είπε χτες ο κ. Ζαννετίδης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την πιστοποίηση και των άλλων ντόπιων προϊόντων.

Πηγή: Rodiaki

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

toyrkoi
Πόσο «Τούρκοι» είναι οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας σε σχέση με τους μεσαιωνικούς προγόνους τους
Μια πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα ανέδειξε τον βαθμό γενετικής συγγένειας ανάμεσα στους σύγχρονους Τούρκους και στους Τούρκους του Μεσαίωνα,...
Πόσο «Τούρκοι» είναι οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας σε σχέση με τους μεσαιωνικούς προγόνους τους
Νίκος Παπαϊωάννου
Υφυπ. Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου: Στο τραπέζι πειθαρχικές συνέπειες για τα Πανεπιστήμια
Κυρώσεις αναμένεται να προβλέπονται και για τα ίδια τα πανεπιστήμια, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις νέες ρυθμίσεις.
Υφυπ. Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου: Στο τραπέζι πειθαρχικές συνέπειες για τα Πανεπιστήμια
krasi
Από τον αμπελώνα στο ποτήρι: Πώς τα PFAS εισβάλλουν στο κρασί μας
Μια πρόσφατη ευρωπαϊκή έρευνα αποκάλυψε ότι κανένα από τα δείγματα κρασιών που εξετάστηκαν δεν ήταν απαλλαγμένο από τριφθοροξικό οξύ (TFA), ένα...
Από τον αμπελώνα στο ποτήρι: Πώς τα PFAS εισβάλλουν στο κρασί μας
κοτόπουλο
Πιο επικίνδυνο κι από κόκκινο κρέας; Η αλήθεια για την υπερβολική κατανάλωση κοτόπουλου
Παρά το γεγονός ότι το κοτόπουλο κατατάσσεται συχνά ως μία από τις πιο υγιεινές πηγές ζωικής πρωτεΐνης, νέες μελέτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου...
Πιο επικίνδυνο κι από κόκκινο κρέας; Η αλήθεια για την υπερβολική κατανάλωση κοτόπουλου