Thumbnail
Η  Αρετή Τσοχατζοπούλου δέχθηκε ακόμα μία καταδίκη από την ελληνική Δικαιοσύνη και μάλιστα ερήμην, καθώς ούτε η ίδια εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο

Η κόρη του πρώην Υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, κρίθηκε ένοχη πριν λίγες ημέρες από το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για χρέη προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Δικαιοσύνη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια ρύθμιση ούτε έχει καταβληθεί έστω ένα μέρος του ποσού.

Αν και η υπόθεση εκδικάστηκε ερήμην της, το δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να της χορηγηθεί αναστολή έως την έφεση, ενώ η ποινή αποφασίστηκε να είναι εξαγοράσιμη, μετατρέποντάς τη κατά 10 ευρώ ανά ημέρα.

Πάντως, στην εισήγησή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου και την καταδίκη της σε ποινή φυλάκιση πέντε ετών, χωρίς τη δυνατότητα εξαγοράς ή αναστολής.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει εμπλακεί στην υπόθεση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή για περίπου 2,5 χρόνια, ενώ αποφυλακίστηκε το 2014 με περιοριστικούς όρους.  Ήδη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε εκχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο τρία ακίνητα, που -κατά τη Δικαιοσύνη- απέκτησε με “παράνομο χρήμα”, το οποίο ανήκε αρχικώς στον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, είχε παραδώσει το ακίνητο της Δεινοκράτους και δύο ακόμη στην οδό Κεφαλληνίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleia_ape_2.jpg
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Μαθητές διοχέτευαν ναρκωτικά σε σχολεία και κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών
Πώς δρούσε η οργάνωση που πουλούσε ναρκωτικά σε σχολεία -Αρχηγός και υπαρχηγός έσβηναν τσιγάρα πάνω στο σώμα των «απείθαρχων»
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Μαθητές διοχέτευαν ναρκωτικά σε σχολεία και κατά τη διάρκεια σχολικών εκδρομών
γάτα
Πόσο κοιμούνται τελικά οι γάτες;
Ενώ η καθημερινότητά σας μπορεί να είναι γεμάτη τρέξιμο και υποχρεώσεις, η γάτα σας ζει σε τελείως άλλους ρυθμούς. Αλλά πόσες ώρες μπορεί να κοιμηθεί...
Πόσο κοιμούνται τελικά οι γάτες;
συσκευές
Η συσκευή φαίνεται κλειστή, αλλά καίει ρεύμα – Το κουμπί που «φουσκώνει» τον λογαριασμό
Το καθημερινό λάθος στο σπίτι που κοστίζει χωρίς να το καταλαβαίνουμε - Ποιες συσκευές καίνε ρεύμα ενώ φαίνονται κλειστές
Η συσκευή φαίνεται κλειστή, αλλά καίει ρεύμα – Το κουμπί που «φουσκώνει» τον λογαριασμό