Thumbnail
Υπάρχει μια πολύ γνωστή σε όλο τον κόσμο συλλογή από ανατολίτικες ιστορίες, οι οποίες συγκεντρώθηκαν με τα χρόνια, και λέγονται: «Τα παραμύθια της Χαλιμάς» ή «Χίλιες και μια νύχτες»

Και όλα ξεκίνησαν από την παρακάτω ιστορία: «Κάποιος Χαλίφης, ο Σαχρίαρ απατήθηκε από τη γυναίκα του και γι’ αυτό τη σκότωσε. Έτσι, αποφάσισε να παντρεύεται κάθε βράδυ μια καινούργια γυναίκα και το πρωί να τη σκοτώνει. 

Σαν το έμαθε τούτο η Σεχραζάτ, κόρη του Βεζίρη, ζήτησε να γίνει το πρώτο θύμα και πήγε στα ανάκτορα. 

Το βράδυ άρχισε να διηγείται στον Χαλίφη μια γοητευτική και παράδοξη ιστορία η οποία κράτησε όλη τη νύχτα αμείωτο το ενδιαφέρον του Χαλίφη. 

Όταν ήρθε η ώρα να πάει το πρωί ο Χαλίφης στο προσκύνημα, η διήγηση δεν είχε τελειώσει ακόμα και στην επιθυμία του να ακούσει το τέλος της, ανέβαλε τη θανάτωση της Σεχραζάτ για το επόμενο πρωί. Την άλλη νύχτα η Σεχραζάτ συνέχισε τη διήγησή της, αλλά φτάνοντας στο τέλος, με τρόπο, άρχισε μια άλλη ιστορία, η οποία και πάλι κόπηκε, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του Χαλίφη. 

Το επόμενο πρωί, όταν εκείνος πήγε για το καθημερινό του προσκύνημα, συμφώνησε να συνεχιστεί εκ νέου η διήγηση τη νύχτα. Το τέχνασμα αυτό κράτησε «χίλιες και μια νύχτες, μέχρις ότου ο Χαλίφης, αγάπησε της Σεχραζάτ, λησμόνησε την απειλή του και την παντρεύτηκε. 

Η φράση αυτή λέγεται για κάτι που δεν μπορεί να γίνει.

Από τη Μηχανή του Χρόνου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κουτσουμπας
Δημήτρης Κουτσούμπας: Ξεζουμίζουν πρώτα τους αγρότες στο χωράφι και όλους τους πολίτες στο ράφι
Στην τοποθέτησή του, ο ΓΓ του ΚΚΕ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό βαθιά κοινωνικά άδικο, υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά...
Δημήτρης Κουτσούμπας: Ξεζουμίζουν πρώτα τους αγρότες στο χωράφι και όλους τους πολίτες στο ράφι
foto_education_pencils_2.jpg
Εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας: «Όχι» στη μετατροπή του σχολείου σε Πειραματικό – «Δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση»
«Απόφαση χωρίς διάλογο»: Στο στόχαστρο των εκπαιδευτικών η μετατροπή του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας σε Πειραματικό
Εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας: «Όχι» στη μετατροπή του σχολείου σε Πειραματικό – «Δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση»