Thumbnail
Το χρησιμοποιούμε καθημερινά και φροντίζουμε να το έχουμε πάντα μαζί μας  

Ωστόσο, το αντικείμενο αυτό -το οποίο συχνά αποτελεί... προέκταση του χεριού μας- είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε.

Ο λόγος για το κινητό τηλέφωνο, το οποίο, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό, είναι πιο βρώμικο ακόμα και από λεκάνη τουαλέτας (!), χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα ή τη σόλα του παπουτσιού μας.

Οι ίδιες έρευνες έχουν δείξει ότι στα κινητά τηλέφωνα αναπτύσσονται ολόκληρες αποικίες βακτηριδίων, ενίοτε δε και παθογόνων, όπως το Ε. coli, ή ιοί, όπως της γρίπης, οι οποίοι... λατρεύουν τη ζέστη της οθόνης.

Το κινητό μας τηλέφωνο μπορεί να βρωμίσει πολύ εύκολα: από το να το χρησιμοποιούμε την ώρα που τρώμε ή μέσα στα ΜΜΕ μέχρι από τον ιδρώτα μας ή από τις επιφάνειες πάνω στο οποίο το αφήνουμε. Το κινητό μας διαρκώς γεμίζει ξένα σώματα, από σκόνη και υπολείμματα υφάσματος στις τσέπες μέχρι μικροοργανισμούς που μεταφέρουμε με τα χέρια μας.

Οι ειδικοί, μάλιστα, συμβουλεύουν κάθε τόσο να το καθαρίζουμε με ειδικά kits που υπάρχουν ώστε να διασφαλίζουμε ότι παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο καθαρό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουνό
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
Οι πληθυσμοί αυτοί αποτελούν μια ανεκτίμητη φυσική πηγή ουσιών, οι οποίες αξιοποιούνται ήδη για την παραγωγή ευρέως γνωστών αντικαρκινικών σκευασμάτων
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
Σε απόγνωση οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Το 54% ζει με λιγότερα από 940 ευρώ τον μήνα
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
egkefalos
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;
Για να διατηρήσει την αποδοτικότητά του και να μην καταρρεύσει υπό το βάρος των δεδομένων, αναγκάζεται να προβαίνει σε συνεχή εκκαθάριση άχρηστων...
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;