Thumbnail
Ανέλαβε δράση ο... Βαρδάρης

Μετά από δέκα ημέρες παρουσίας του στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, το δύσοσμο φυτοπλαγκτόν εξαφανίστηκε σήμερα από την επιφάνεια των νερών του Θερμαϊκού Κόλπου.

Χθες η εικόνα του Θερμαϊκού ήταν αρκετά βελτιωμένη, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, και σήμερα το φαινόμενο εξαλείφθηκε εντελώς, κυρίως λόγω των ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων που πνέουν από χθες αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Το φυτοπλαγκτόν ταλαιπώρησε αρκετά τους Θεσσαλονικείς και τους τουρίστες, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας που ανέδυε, αλλά και τα καταστήματα στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης, που είδαν τα τραπέζια τους να αδειάζουν, με την επιμονή του φαινομένου.

Οι προσπάθειες του αντιρρυπαντικού σκάφους Αλκίππη και των άλλων μέσων που επιστρατεύθηκαν για τον καθαρισμό του φυτοπλαγκτού, παρότι φιλότιμες, δεν απέδιδαν καρπούς. Έτσι, ανέλαβε... δράση ο ισχυρός Βαρδάρης, που απάλλαξε μια και καλή, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, την πόλη από το δύσοσμο φαινόμενο, πρωτοφανούς έντασης και έκτασης.

Πηγή: voria.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Γιατί τα κοινωνικά κριτήρια δεν υπερισχύουν στους διορισμούς των εκπαιδευτικών
Σοφία Ζαχαράκη: «Τα παιδιά μετρούν, αλλά δεν προηγούνται» – Η απάντηση στη Βουλή για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών
Σοφία Ζαχαράκη: Γιατί τα κοινωνικά κριτήρια δεν υπερισχύουν στους διορισμούς των εκπαιδευτικών