Thumbnail
Η Θεσσαλονίκη απέκτησε και πάλι ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες. 

Ήδη έγινε το πρώτο δρομολόγιο του καταμαράν της ναυτιλιακής εταιρείας Hellenic Seaways για την φετινή χρονιά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τα λιμάνια της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η ναυτιλιακή εταιρεία αποφάσισε να συνεχίσει και φέτος τα δρομολόγια μετά την θετική ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων και βορειοελλαδιτών στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα τρία νησιά των Σποράδων, καθώς οι πληρότητες που καταγράφηκαν ήταν ικανοποιητικές, φτάνοντας ήδη για τον Αύγουστο το 80-90%.

Με αυτό τον τρόπο η γρήγορη μετάβαση από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τις Σποράδες ξαναφέρνει στο προσκήνιο τα τρία πανέμορφα νησιά ως βασικό τουριστικό προορισμό για τη Βόρεια Ελλάδα.

Ωστόσο να επισημανθεί ότι στόχος της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης είναι να καταστεί η Θεσσαλονίκη τουριστικός κόμβος για τουρίστες που έρχονται οδικώς στην πόλη και θέλουν να ταξιδέψουν με πλοίο στις Σποράδες, προερχόμενοι από Γερμανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία και Σκόπια, από τις οποίες οι οδικές προσβάσεις είναι τώρα ταχύτερες από ότι στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο, το Flyingcat 4, έχει χωρητικότητα 440 επιβατών και συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες. Το δρομολόγιο ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 09:00, με κατεύθυνση Σκόπελο-Αλόννησο-Σκιάθο. Η επιστροφή γίνεται κάθε απόγευμα στις 19:10 από τη Σκιάθο με προσέγγιση στην Αλόννησο και τη Σκόπελο, και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22:45. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο εξυπηρετεί και τη Γλώσσα Σκοπέλου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maxresdefault
#Chromebook Challenge: Η επικίνδυνη μόδα του TikTok που θέτει σε κίνδυνο μαθτές και σχολεία
Μαθητές προκαλούν βραχυκυκλώματα και φωτιές σε σχολικούς υπολογιστές για λίγα δευτερόλεπτα viral δημοσιότητας – Σχολεία εκκενώνονται, γονείς και...
#Chromebook Challenge: Η επικίνδυνη μόδα του TikTok που θέτει σε κίνδυνο μαθτές και σχολεία
ekpaideftikoi
Εκπαιδευτικοί από την έδρα στο εδώλιο: Η νέα “τρομοκρατία” της καταγγελίας
Η πολιτεία ζητά από τον εκπαιδευτικό αμέτρητα, του παρέχει ελάχιστα και τον θυσιάζει με την πρώτη ευκαιρία για να «ηρεμήσουν τα πνεύματα»
Εκπαιδευτικοί από την έδρα στο εδώλιο: Η νέα “τρομοκρατία” της καταγγελίας