Κοινωνία

Επιτήδειοι στον δήμο Φυλής εξαπατούν Ρομά και ευάλωτα άτομα αποσπώντας χρήματα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπόσχονται στα θύματά τους ότι δύνανται να τα εντάξουν σε κοινωνικά επιδόματα

Για εξαπάτηση πληθυσμών Ρομά και άλλων ευάλωτων κοινωνικών κατηγοριών στον Δήμο Φυλής κάνει λόγο η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία πληροφορήθηκε από φορείς των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου ότι στον προαναφερόμενο Δήμο δρουν ομάδες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι δύνανται να εντάξουν τους εξαπατώμενους σε κοινωνικά επιδόματα, έναντι αμοιβής.

Η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά δηλωνει κατηγορηματικά ότι οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καμία σχέση έχουν με το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το υπουργείο ως όφειλε κατέθεσε ενημερωτική επιστολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο Δήμο Φυλής, στα Α.Τ. Φυλής και Ζεφυρίου, καθώς και στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Έτσι, οι πολίτες ενημερώνονται ότι για θέματα που αφορούν τα κοινωνικά επιδόματα θα πρέπει να απευθύνονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων ή στα Κέντρα Κοινότητας.  

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία