Thumbnail
Επίθεση δέχθηκε ο καταυλισμός της Σουδας χθες Πέμπτη περίπου στις 10 το βράδυ.

Δυο άτομα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο συνελήφθησαν και οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων στον περιβάλλοντα χώρο του καταυλισμού στη Σούδα της Χίου. Οι δυο Χιώτες αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους ενώ ένα από αυτά μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο του νησιού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατηγορούμενοι, εκτός της απρόκλητης επίθεσης και της σωματικής βλάβης, ο ένας για αντιποίηση Αρχής αφού δήλωνε αστυνομικός ο δε άλλος για αντίσταση κατά της Αρχής, εξύβριση και απειλή για τα όσα έπραξε κατά τη σύλληψη του.

Οι παραπάνω μαζί με άλλους γνωστούς ακροδεξιούς είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις με πέτρες κατά του καταυλισμού στη Σούδα. Νωρίτερα είχαν παρεισφρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής Αγίας Αννας Καπέλα, στο δημαρχιακό κατάστημα της Χίου, εναντίον της δραστηριότητας ισπανικής μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο νησί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χίου ψήφισε, χθες Πέμπτη το βράδυ, κατά πλειοψηφία, πρόταση του δημάρχου με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του στην ενοικίαση χώρου της πρώην Κλινικής Αυγουστή, που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό της Σούδας, από την ισπανική ΜΚΟ Salvamento Maritimo Humanitario (SMH). Σημειώνεται ότι η SMH έχει σαν στόχο τη δημιουργία Κέντρου πληροφόρησης και παροχής υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας.

Κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτοντας ψήφισμα, με το οποίο εξέφραζαν την αντίθεσή τους «στη λειτουργία μιας πρόσθετης δομής, οποιασδήποτε μορφής και μάλιστα από ΜΚΟ». Παρά την παρουσία της αστυνομίας, κατά τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι εντάσεις. Όπως κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος του ΚΚΕ Γιώργος Αμπαζής, προπηλακίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να εισέλθει στο Δημοτικό Κατάστημα.

Οι τοποθετήσεις των συμβούλων συνοδεύονταν με χειροκροτήματα από το ακροατήριο, αλλά και με γιουχαΐσματα όταν δεν άρεσαν αυτά που λέγονταν, όπως η τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου της «Χιακής Συμπολιτείας», Δέσποινας Τσαρδάκα, που έθεσε θέμα νομιμότητας της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για μια ιδιωτική απόφαση εκμίσθωσης ακινήτου. Μάλιστα, μια γυναίκα από τους συγκεντρωμένους πήρε αυθαίρετα τον λόγο για να καταλήξει σε «ντροπή» και «φτου σας» προς τους συμβούλους.

Πηγή: politischios.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σύνταξη μαρτίου
Συντάξεις Μαρτίου 2026: Μπαίνουν από 20/2 λόγω Καθαράς Δευτέρας
Νωρίτερα αυτό το μήνα οι συντάξεις λόγω Καθαράς Δευτέρας - Όλες οι ημερομηνίες που θα μπουν τα χρήματα της σύνταξης στους λογαριασμούς ανά ταμείο
Συντάξεις Μαρτίου 2026: Μπαίνουν από 20/2 λόγω Καθαράς Δευτέρας
περιπολ
Καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο: 17χρονος έκλεψε ΙΧ και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος
Συνελήφθη 17χρονος οδηγός – Κατηγορίες για κλοπή, επικίνδυνη οδήγηση και αντίσταση
Καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο: 17χρονος έκλεψε ΙΧ και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος
μουσικό
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
Τιμητική συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο Παρίσι με έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
συνταξιούχοι
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός
Χιλιάδες πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ καλούνται να επιστρέψουν αναδρομικά ποσά, λόγω λάθους στη μισθολογική τους κατάταξη...
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός