Thumbnail
Με την απολογία του Τάσου Θεοφίλου συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο η δίκη του κατηγορούμενου σε δεύτερο βαθμό για αιματηρή ληστεία στην Πάρο, που είχε αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό οδηγού ταξίμ (10/08/2012).  

Η ποινή αφορούσε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία, ενώ το δικαστήριο είχε απαλλάξει τον Θεοφίλου από την κατηγορία συμμετοχής στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και από την ανθρωποκτονία ως άμεσο αυτουργό.

Το στοιχείο που ενέπλεξε τον κατηγορούμενο ήταν ένα καπέλο που... παρουσιάστηκε αργότερα (όχι μετά τη ληστεία αλλά μετά τη σύλληψή του) και σύμφωνα με το κατηγορητήριο έφερε στοιχεία του DNA του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη κατέθεσαν 19 μάρτυρες, εκ των οποίων κανείς δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο.

Ο κατηγορούμενος έκανε έφεση υπέρ της πλήρους απαλλαγής του από τις κατηγορίες αλλά ταυτόχρονα έκανε έφεση και ο εισαγγελέας «υπέρ του Νόμου», κρίνοντας προφανώς ότι το δικαστήριο δεν εκτίμησε ορθά.

Ο ίδιος έχει δηλώσει:

«Θεωρώ τον δικαστικό αγώνα που καλούμαι να δώσω για την απαλλαγή μου από όλες τις κατηγορίες στο εφετείο μια στιγμή του αγώνα ενάντια στο βαθύ αστυνομικό κράτος, ενάντια στην ποινική καταστολή και τα ακραία δόγματά της.

Μια ιδιότυπη υπαρξιακά μάχη που κριτής και αντίπαλος ενσαρκώνονται στον ίδιο θεσμό, αυτόν της δικαστικής εξουσίας. Εγώ με τη σειρά μου θέλω να τονίσω ότι όπως και στο πρωτόδικο έτσι και στο εφετείο δεν θα δηλώσω αθώος και δεν θα παρακαλέσω κανένα δικαστή να με πιστέψει.

Δεν είμαι αθώος. Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του. Όμως αρνήθηκα, αρνούμαι και θα αρνηθώ ξανά τις πράξεις που μου καταλογίζουν.

Δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΣΠΦ, δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη ληστεία και προπαντός δεν σκότωσα και δεν θα μπορούσα να σκοτώσω για οποιονδήποτε λόγο και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έναν άοπλο πολίτη.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
ΑΠΘ: Ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα ιατρικής φυσικής με έμφαση στην καινοτομία και την υγεία
Η ιατρική φυσική στο επίκεντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
ΑΠΘ: Ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα ιατρικής φυσικής με έμφαση στην καινοτομία και την υγεία
mousiki
Υπ. Παιδείας: Επικαιροποίηση του ρεπερτορίου έργων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Ενημέρωση σχετικά με την επικαιροποίηση του ρεπερτορίου έργων του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2026...
Υπ. Παιδείας: Επικαιροποίηση του ρεπερτορίου έργων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 47χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του
Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την σύζυγό του και τραυμάτισε τον γιο της γιατί πίστευε ότι είχαν ερωτική σχέση
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 47χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του
βοριζια
Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του θύματος – Καραμπίνα και φυσίγγια εντοπίστηκαν σε σπηλιά
Τρία αδέλφια παραδόθηκαν στην αστυνομία, ολοκληρώνοντας την αιματηρή υπόθεση βεντέτας
Βορίζια: Συνελήφθη ο γαμπρός του θύματος – Καραμπίνα και φυσίγγια εντοπίστηκαν σε σπηλιά