Thumbnail
'Ώρες αγωνίας ζουν κάτοικοι του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου μετά τον εντοπισμό βόμβας την περασμένη Πέμπτη στον εξωτερικό χώρο βενζινάδικου επί της οδού Μοναστηρίου 90.

 

Πρόκειται για βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μήκους ενός μέτρου και βάρους 250 κιλών, η οποία έπεσε κατά τον βομβαρδισμό του σιδηροδρομικού σταθμού της Διαλογής τις τελευταίες μέρες της γερμανικής κατοχής.

Όπως ανέφερε στο thestival.gr o δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσουν οι εργασίες εξουδετέρωσής της κι έπειτα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Μιλώντας στο ''Ράδιο Θεσσαλονίκη'' η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου ανέφερε ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν έχει εντοπιστεί τόσο μεγάλη βόμβα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Τα άτομα που συγκροτούν την Ειδική Μονάδα του Στρατού θα φτάσουν στη βόμβα σκάβοντας με τα χέρια.

Όπως τόνισε η κ. Πατουλίδου, οι αρχές προσανατολίζονται να απομακρύνουν την βόμβα την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, προκειμένου να οργανωθεί η απομάκρυνση των περίπου 60.000 κατοίκων σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.

Πρόκειται για μία κατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει, το σύνολο του Ελευθερίου-Κορδελιού, τμήμα του Εύοσμου μέχρι την πλατεία, τμήμα του Δήμου Δέλτα και τμήμα της Μενεμένης.

Η εκκένωση θα ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι και θα διαρκέσει για περίπου πέντε ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν λεωφορεία με εθελοντές προκειμένου να παραλάβουν τους κατοίκους από διάφορα σημεία προκειμένου να τους διευκολύνουν στην απομάκρυνση τους, σημεία τα οποία θα καθοριστούν και ανακοινωθούν στην αυριανή συνάντηση των αρχών.

Πηγή: thestival.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μειωμένα ενοίκια: Μέχρι πότε έλαβαν παράταση οι δηλώσεις
Έως και 95% επιδότηση για κατοικίες: Ποιοι κερδίζουν από το νέο στεγαστικό πρόγραμμα
Ισχυρή «ένεση» 500 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις – Ποιοι δικαιούνται τα υψηλότερα ποσοστά και ποιες κατοικίες μπαίνουν στο σχέδιο
Έως και 95% επιδότηση για κατοικίες: Ποιοι κερδίζουν από το νέο στεγαστικό πρόγραμμα
πετρελαιο
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Η γεωπολιτική κρίση εκτόξευσε τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών, την ώρα που πολίτες και οικονομίες πληρώνουν ακριβό τίμημα
Πετρέλαιο και πόλεμος: Χρυσές μπίζνες 30 εκατ. δολαρίων την ώρα για τους ενεργειακούς κολοσσούς
Κίνα στη Ζιμπάμπουε
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας
Η ισχυρή επίδοση του πρώτου τριμήνου ξεπερνά τις προβλέψεις, όμως η επιβράδυνση της ζήτησης και οι πιέσεις στην αγορά ακινήτων δημιουργούν νέα...
Κίνα: Ανάπτυξη-έκπληξη στο 5% αλλά με «ρωγμές» στο εσωτερικό της οικονομίας
ψαρια
Το «σκοτεινό ψάρι» της Μεσογείου: Ο διατροφικός θησαυρός με ισχυρά οφέλη για την καρδιά
Η κουτσομούρα στο μικροσκόπιο της επιστήμης – Πλούσια σε ωμέγα-3, πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία, αλλά με εξαρτώμενη από την προέλευση ασφάλεια κατανάλωσης
Το «σκοτεινό ψάρι» της Μεσογείου: Ο διατροφικός θησαυρός με ισχυρά οφέλη για την καρδιά